‘Gosens staat voor Bundesliga-transfer’

Foto: ‘Gosens staat voor Bundesliga-transfer’

Robin Gosens maakt een goede kans om deze zomer terug te keren naar Duitsland. De linkermiddenvelder staat volgens Sky Sport namelijk in de nadrukkelijke belangstelling van 1. FC Union Berlin.

Periode bij Internazionale

De 28-jarige voetballer maakte 10 jaar geleden de overstap van VfL Rhede naar de jeugdopleiding van Vitesse. Gosens kwam daarna achtereenvolgens uit voor FC Dordrecht, Heracles Almelo, Atalanta Bergamo en Internazionale. Met de laatste club kwam hij afgelopen seizoen in de finale van de Champions League terecht.

Na een uitstekende periode bij Atalanta moest hij het vorig voetbaljaar bij Internazionale voornamelijk doen met een reserverol. Zo stond hij in de competitie in 11 wedstrijden in het basisteam, terwijl hij maar liefst 21 keer als invaller binnen de lijnen kwam. Hij zorgde tijdens zijn speeltijd voor 3 doelpunten.

Gesprekken Gosens met Union Berlin

Hoewel hij in Milaan nog een contract heeft tot medio 2026, zou Gosens openstaan voor een nieuwe uitdaging. Naar verluidt heeft hij al meerdere gesprekken met Union Berlin achter de rug, dat vorig seizoen als vierde eindigde in de Bundesliga. Het betekent dat de club rechtstreeks is geplaatst voor de Champions League.

Voorlopig is het nog de vraag of de deal daadwerkelijk rondkomt. De Duitsers zouden namelijk nog niet met Internazionale hebben gesproken. De Italiaanse topclub legde vorig kalenderjaar ruim 27 miljoen euro op tafel om hem over te nemen en zal hem daarom niet voor een appel en een ei laten vertrekken.

Wordt Internazionale volgend seizoen kampioen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Bij welke club past Gosens het beste?

  • Internazionale
  • Union Berlin
48+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie