De Mos hekelt: “Slot klaagt, maar vergeet één ding..”

Foto: De Mos hekelt: “Slot klaagt, maar vergeet één ding..”

Aad de Mos kan weinig met het geklaag van Feyenoord-trainer Arne Slot over de Afrika Cup en de Asia Cup. Door die toernooien moet hij het gaan doen zonder Ramiz Zerrouki, Ayase Ueda, Yankuba Minteh én Alireza Jahanbakhsh de komende weken.

‘Feyenoord heeft die spelers zelf goedkoop opgehaald’

In Raad van Aad, een vast rubriek in de podcast TweeViertje met Aad van SoccerNews, zegt de oud-trainer: “Ik heb raad voor alle clubs in Europa die steen en been klagen dat ze spelers moeten afstaan aan de Africa- en Asia Cup. Waarom? Ze hebben van tevoren via koopjes spelers gehaald. Dat zie je overal bij alle grote clubs. Slot die klaagt over spelers die hij kwijt is, hij zegt dat er spelers bij moeten. Maar ze vergeten één ding. Dat ze die spelers goedkoop hebben opgehaald. En dat ze voor hele grote bedragen worden doorverkocht.”

De Mos wijst naar PSV: “Dat hebben we bij PSV gezien met Sangaré. Altijd klagen over dat ie naar de Africa Cup moest. Ze hebben hem gehaald voor 7 miljoen en verkopen hem voor 30 miljoen. Dus ik vind dat niet terecht richting die spelers. En ook niet terecht ten opzichte van de landen waar ze vandaan komen.”

‘Dus mondje dicht, incasseren’

“PSV heeft een gelukje met Bakayoko. Die had ook kunnen spelen voor Ivoorkust, maar heeft gekozen voor België. Saibari gaat natuurlijk naar Marokko. Die gaat natuurlijk ook een enorme bedrag opbrengen. Dus mondje dicht, incasseren. Dat hoort ook bij de topsport en zorgen dat je spelers hebt klaarstaan die de plaatsen kunnen innemen. En de meeste topclubs hebben genoeg spelers om die plaatsen in te nemen”, aldus De Mos tot slot.

Raad van Aad

In Raad van Aad, onderdeel van de wekelijkse podcast Twee Viertje met Aad, geeft Aad de Mos ongevraagd, maar oh zo nuttig advies. Raad waarvan je dacht het niet nodig te hebben, maar zeker kan gebruiken. Je zal er wat aan hebben. Luisteren dus!

Slot moet niet zeuren over de Afrika- en Asia Cup

  • Eens
  • Oneens
252+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie