AZ-aankoop geprezen: “Maar een half miljoen? Dat is grátis!”

Foto: AZ-aankoop geprezen: “Maar een half miljoen? Dat is  grátis!”

AZ presenteerde deze week de komst van een nieuwe doelman. Mathew Ryan werd naar verluidt voor een half miljoen euro overgenomen van FC Kopenhagen. Voormalig AZ-doelman en landgenoot Joey Didulica stelt dat AZ een uitstekende slag heeft geslagen op de transfermarkt.

De dertigjarige doelman was onder meer actief op drie WK’s en tevens stond de doelman ook onder andere onder contract bij Arsenal. Tegenover het Noordhollands Dagblad laat Didulica weten dat AZ een topdeal heeft gesloten. “Heeft AZ maar een half miljoen voor hem betaald? Voor zo’n goede keeper? Dat is grátis! Hij wordt een van de beste keepers van de Eredivisie. Zeker weten. Goed gedaan, AZ.”

De nummer één van Australië

De oud-doelman ziet in Ryan een zeer stabiele factor. “Hij is al tien jaar de nummer één van Australië. Aanvoerder. Op en top leider. Vooral door zijn manier van doen.” Daarnaast looft Didulica ook de keeperskwaliteiten van Ryan. “Hij is heel goed in één tegen één situaties. Heeft een goede reactie op de lijn, ook bij lage ballen. En hij doet goed mee, hij is een ‘sweeper keeper’, zoals dat genoemd wordt. Dat wil zeggen dat hij niet te ver achterin blijft hangen.”

Volgens de Australiër past Ryan met zijn kwaliteiten uitstekend in de Eredivisie. “Daar komen zijn kwaliteiten perfect tot hun recht. Echt een goeie ‘match’, zowel voor de club als voor hem. Met AZ speelt hij Europees en doet hij mee in de top van de Eredivisie. Ja, nogmaals, AZ heeft echt een heel goede slag geslagen. Ze gaan veel plezier aan hem beleven, dat kan niet missen.”

Eindigt Excelsior tegen AZ in 0-3?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Denk jij dat Ryan een aanwinst is voor AZ?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, ik denk dat Verhulst eerste keeper blijft
140+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie