Wereldgoal Richarlison bij winnend Brazilië

In tegenstelling tot aartsrivaal Argentinië en Duitsland heeft Brazilië geen fout gemaakt in de eerste WK-wedstrijd in Qatar. De topfavoriet voor de eindzege boekte een moeizame doch dikverdiende overwinning op Servië: 2-0.

In Lusail had Brazilië moeite om de Serviërs, met Ajax-aanvaller Dusan Tadic als aanvoerder, in de problemen te brengen. De Seleção had weliswaar een veldoverwicht, maar creëerde niet bijster veel kansen in de eerste 45 minuten. Doelman Vanja Milinkovic-Savic reageerde alert op kansrijke momenten voor Vinícius Júnior en Raphinha. Neymar werd überhaupt bijna niet gevaarlijk namens de Brazilianen.

In de tweede helft werd de druk opgevoerd door Brazilië. Alex Sandro zorgde bijna voor een doorbraak, maar zijn poging van een meter of 25 eindigde op de paal. Het bleek uitstel van executie. In de 62ste minuut moest doelman Milinkovic-Savic een rebound toestaan na een schot van Vinícius en deze werd alert afgerond door Tottenham Hotspur-aanvaller Richarlison: 1-0.

Twaalf minuten na de openingstreffer wist Brazilië de zege definitief naar zich toe te trekken. Vinícius bracht Richarlison in stelling en de maker van het eerste Braziliaanse WK-doelpunt toonde zijn klasse nogmaals door middels een fraaie omhaal de score te verdubbelen: 2-0.

Voormalig Ajax-aanvaller Antony viel in de slotfase nog in bij Brazilië.

Scoreverloop: 1-0 (62′) Richarlison, 2-0 (74′) Richarlison