Brazilië rouwt na overlijden voetbalicoon Zagallo

Foto: Brazilië rouwt na overlijden voetbalicoon Zagallo

Brazilië is in rouw gedompeld na het overlijden van het voetbalicoon Mário Zagallo. De Braziliaan was de eerste die als speler en trainer wereldkampioen werd met De Goddelijke Kanaries. Zagallo overleed vrijdag op 92-jarige leeftijd.

Wereldkampioen als speler en trainer

Zagallo maakt in de jaren ’50 en ’60 al furore als speler en werd in die periode ook wereldkampioen met Brazilië. In 1958 en 1962 wist De Professor de wereldtitel te pakken met de Seleção. Dat kunststukje herhaalde Zagallo als trainer in 1970 toen hij als bondscoach zijn derde WK-titel wist te pakken.

Ook in 1994 werd Brazilië wereldkampioen en ook destijds speelde Zagallo een rol. De oud-trainer vervulde toen de rol van assistent-trainer naast toenmalig bondscoach Carlos Alberto Parreira. Ronaldo was destijds international en heeft lovende woorden over voor Zagallo. “Hij was een van de grootste Braziliaanse spelers van zijn generatie en na vier keer het WK te hebben gewonnen, heeft hij een blijvend stempel op het Braziliaanse voetbal gedrukt.”

De unieke prestatie van Zagallo werd alleen door Franz Beckenbauer herhaald (Duitsland) en Didier Deschamps die zich in 2018 met Frankrijk aan het illustere rijtje toevoegde.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie