Richarlison ging door diep dal: “Dat heeft mijn leven gered”

Foto: Richarlison ging door diep dal: “Dat heeft mijn leven gered”

Na moeilijke tijden gaat het momenteel weer een stuk beter met Richardlison. De Braziliaanse spits van Tottenham Hotspur kreeg psychologische hulp bij mentale problemen.

Het gaat weer goed met Richarlison door psychologische hulp

In september gaf Richarlison aan, na de WK-kwalificatie-wedstrijd tegen Peru, psychologische hulp te zoeken. De aanvaller verliet het veld destijds in tranen. Hij had een turbulente periode achter de rug, waarin de mensen om hem heen ‘alleen maar geld zagen’. Door de hulp gaat het weer de goede kant op met de 26-jarige Zuid-Amerikaan. “Als een speler met bereik, vraag ik mensen om hulp te zoeken”, gaf hij een boodschap mee in gesprek met de BBC.

Spurs-spits zat op dieptepunt

“We weten hoe bevooroordeeld mensen zijn als iemand zegt dat ze hulp zoeken. Godzijdank heb ik daar geen vooroordelen meer over”, klonk het stellig. “Ik praat erover omdat het mijn leven heeft gered. Ik zat op mijn dieptepunt. Alleen spelers weten onder hoeveel druk we staan, niet alleen op het veld maar ook daarnaast.”

In sportief opzicht gaat het Richarlison ook weer voor de wind. In zijn laatste dertien duels voor Spurs vond hij negen keer het net. Het leverde een terugkeer op bij De Goddelijke Kanaries. “Een paar maanden geleden, toen ik niet opgeroepen werd, zei ik dat ik terug zou keren. Ik heb in de tussentijd heel hard gewerkt. Ik ben blij dat ik erin ben geslaagd het roer om te gooien.”

Vind jij psychologische hulp nog een taboe?

  • Ja, dat merk ik wel
  • Nee, gelukkig niet meer
49+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie