Robinho getroffen door ‘Promes-situatie’

Foto: Robinho getroffen door ‘Promes-situatie’

Het lijkt erop dat Robinho eenzelfde lot te wachten staat als onze eigen Quincy Promes. De Braziliaanse superster, die onder andere voor AC Milan speelde, moet een celstraf van negen jaar uitzitten. De voormalig aanvaller werd in Italië veroordeeld voor groepsverkrachting. Het Braziliaanse hooggerechtshof heeft bepaald dat hij die straf in zijn thuisland moet uitzitten.

Robinho veroordeeld tot celstraf

Robinho, die honderd interlands speelde voor Brazilië en tussen 2010 en 2015 als spits voor AC Milan in de Serie A voetbalde, werd bij verstek veroordeeld tot negen jaar gevangenisstraf door een rechtbank in Italië. Ditnaar aanleiding van een incident in 2013, waarbij hij samen met vijf andere mannen werd beschuldigd van verkrachting van een vrouw in een nachtclub in Milaan.

Italië heeft een uitleveringsverzoek ingediend, maar vanwege het verbod in de Braziliaanse grondwet op uitlevering van haar eigen burgers, heeft het Braziliaanse hooggerechtshof zich gebogen over de vraag of de voormalige spits zijn straf in Brazilië zou moeten uitzitten. Negen rechters stemden voor uitlevering, terwijl twee rechters tegenstemden.

“Als dit verzoek niet zou worden aanvaard, dan zou de Braziliaanse staat straffeloosheid toestaan voor een misdaad die door een buitenlandse staat wordt erkend”, zei Francisco Falcão, een van de aanwezige rechters.

Robinho ontkent

Robinho was zelf niet aanwezig bij het proces in zijn thuisland. Zijn advocaten hebben hem medegedeeld dat hij tegen de uitspraak in beroep kan gaan. Ook blijft de voormalig Manchester City-speler gedurende het beroep op vrije voeten. Zelf heeft hij de aantijgingen altijd ontkend. Op Braziliaanse televisie zei hij dat de seks “met wederzijdse toestemming” had plaatsgevonden.

Kende jij dit nieuws over Robinho?

  • Ik wel
  • Ik niet
137+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie