United geeft zege op Spurs uit handen

Manchester United is er zondag niet in geslaagd om in te lopen op Tottenham Hotspur. De formatie van Erik ten Hag verspeelde op Old Trafford tot twee keer toe een voorsprong: 2-2.

Ten Hag loopt broodnodige zege mis

Het Premier League-onderonsje tussen United en Spurs werd zondag bijgewoond door Sir Jim Ratcliffe. De INEOS-topman heeft recentelijk 25 procent van de aandelen bemachtigd. Het is de verwachting dat hij binnen afzienbare tijd harde maatregelen gaat nemen om United weer richting de top te duwen, waarbij ook de positie van Ten Hag niet veilig lijkt.

Ratcliffe zag Manchester United uitstekend uit de startblokken schieten. Al in derde minuut schoot Rasmus Højlund de thuisploeg naar een 1-0 voorsprong. Een aanval leek even afgeslagen te worden, maar de Deense spits kreeg de bal vervolgens voor de voeten en liet doelman Guglielmo Vicario volstrekt kansloos met een snoeihard schot. Lang hield United dit echter niet vol. Een voorzet van Pedro Porro werd door Richarlison tot gelijkmaker verwerkt.

Snelle 2-2 na rust

United ging alsnog met een voorsprong de rust in. Na een één-tweetje met Højlund werkte Marcus Rashford doeltreffend af. De voorsprong na de eerste helft was deels toe te schrijven aan de lat, aangezien Cristian Romero maar enkele centimeters verwijderd was van een nieuwe gelijkmaker voor Spurs. De 2-2 viel kort na de hervatting alsnog via Rodrigo Bentancur.

Scott McTominay kreeg de mogelijkheid om United voor de derde keer op voorsprong te zetten, maar zijn bal vloog net naast. Spurs slaagde er ondanks een veldoverwicht evenmin in om de winnende treffer tot stand te brengen.

Scoreverloop: 1-0 (3′) R. Højlund, 1-1 (19′) Richarlison, 2-1 (40′) M. Rashford, 2-2 (46′) R. Bentancur

Krijgt Ten Hag United weer aan de praat?