Wim Kieft haalt uit naar ‘hypocriete’ Ajax-fans

Foto: Wim Kieft haalt uit naar ‘hypocriete’ Ajax-fans

Voormalig international Wim Kieft begrijpt weinig van de houding van de Ajax-fans in de ‘zaak-Daley Blind’. Nu de mandekker zijn contract heeft laten ontbinden en later bij Bayern München tekende, lijkt men in Amsterdam plots in te hebben gezien dat Blind nog wél erg goed is.

“Het Ajax-publiek kiest nu heel erg partij voor Blind. Dat valt te begrijpen, maar diezelfde fans hebben zich in het verleden altijd heel kritisch naar Blind toe uitgelaten”, schrijft Kieft in zijn column voor De Telegraaf. “Dat viel niet goed te plaatsen. Blind is een speler uit de eigen jeugd en altijd een echte Ajax-speler geweest. Een verdediger moet zeker bij Ajax specifieke kwaliteiten aan de bal hebben en die had en heeft Blind. Dat hij puur verdedigend weleens een steekje laat vallen, is bij Blind inherent aan zijn kwaliteiten.”

Blind wees in de afgelopen weken Real Sociedad en Royal Antwerp af voor een halfjarig contract bij Bayern. “Bayern is veel mooier dan Real Sociedad of Antwerp. In Spanje kom je in een geweldige competitie terecht, maar je speelt bij Sociedad, niet een van de topteams. Over België maar niet te spreken. Wat heb je daar als Daley Blind te zoeken, in die competitie en bij die club? Bayern is een ploeg die nog offensiever dan Ajax speelt. Hij gaat ongetwijfeld nog van waarde zijn.”

Wijndal

De vraag is of Owen Wijndal nu Blind kan doen vergeten op linksback. “Hij zal door het publiek continu worden vergeleken met de vertrokken Blind. Hoe gaat Wijndal daarmee om? Kruipt hij weg, is hij bang voor die druk of vindt hij de vrijheid van spelen zoals bij AZ? Afhankelijk daarvan maakt Wijndal kans om te slagen bij Ajax of faalt hij. Bij AZ was hij een goede offensieve back, die speelde met vertrouwen en flair. Weliswaar is hij geconfronteerd met blessures bij Ajax, maar dat spelplezier, het genieten zoals in Alkmaar, heeft hij in Amsterdam nog niet laten zien.”

Eens met Kieft?

  • Ja
  • Nee
948+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie