Willem II en Roda JC laten zege liggen

Willem II is er vrijdagavond niet in geslaagd om voor de zestiende keer dit seizoen te winnen in de Keuken Kampioen Divisie. De fiere lijstaanvoerder bleef voor eigen publiek steken op een 1-1 gelijkspel tegen Jong Ajax.

Jong Ajax neemt punt mee uit Tilburg

Onder leiding van Peter Maes is Willem II dit seizoen uitgegroeid tot de absolute titelfavoriet in de KKD. Tegen de Ajax-talenten begonnen de Tilburgers overtuigend door al na zes minuten de leiding te nemen via Ringo Meerveld. De bezoekers weigerden zich echter te laten overbluffen en maakten binnen het kwartier gelijk via Gabriel Misehouy.

Willem II kreeg zowel voor als na rust voldoende mogelijkheden om opnieuw de leiding te nemen. Er werd daadwerkelijk gescoord, maar een vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter gooide roet in het eten. Michael de Leeuw had op zijn beurt pech met een schot op de lat.

Roda JC profiteert niet

Achtervolger Roda JC Kerkrade is er niet in geslaagd om te profiteren van het puntenverlies van Willem II. De Limburgers hadden de achterstand kunnen verkleinen tot zeven punten, maar tegen FC Den Bosch liepen ook zij tegen averij aan: 0-0.

De Graafschap dankt Seuntjens

In de strijd om (directe) promotie heeft De Graafschap wel goede zaken gedaan. De Superboeren rekenden af met FC Eindhoven, dat in de 66ste minuut de enige treffer moest slikken door toedoen van Ralf Seuntjens. Het is zijn eerste doelpunt sinds zijn comeback naar Nederland.