Wéér staat ‘onherkenbaar’ Ajax achter in de rust: “Om te janken dit”

Foto: Wéér staat ‘onherkenbaar’ Ajax achter in de rust: “Om te janken dit”

De eerste helft van de ‘degradatiekraker’ tussen FC Utrecht en Ajax was weinig opwindend. Er gebeurde hier en daar wel wat voor de beiden doelen, maar er gingen vooral veel dingen mis. Net voor rust maakten de gastheren nog de 1-0.

Ook tegen Utrecht bakken de Amsterdammers er weinig van

De ploegen leken doelpuntloos de kleedkamers in te gaan, maar als een duveltje uit een doosje kwam de treffen van Ryan Flamingo. Borna Sosa kopte de bal niet lekker weg, waarna de jeugdinternational van rand strafschopgebied het leer achter Jay Gorter schoot.

SoccerNews-verslaggever Jesper Langbroek zit in de Galgenwaard en ziet Ajax hopeloos spelen: “Het is niet bij te houden wat er allemaal misgaat bij Ajax. Ze waren de hele eerste helft afhankelijk van een geniale ingeving van Steven Bergwijn, dat geeft aan hoe breekbaar het is. De spelers begrijpen elkaar niet, simpele passes gaan mis, ze lopen elkaar in de weg en Steijn kan het blijkbaar niet uitleggen. De technische staf grijpt elk blessuremoment aan om één op één te coachen, maar het idee van Ajax wordt in het veld niet duidelijk. De trainer zal zijn plannen hebben, maar als hij het niet over kan brengen, is het einde zoek. Ajax staat virtueel op een degradatieplek. Steijn kan niet meer naar Sven Mislintat en het aankoopbeleid wijzen. Na de tegengoal dook hij de dug-out in en verstopte hij zich. Als Ajax de achterstand niet wegwerkt, ziet het er niet goed uit voor de trainer.”

Op X maakt het spel van Ajax de nodige tongen los. Een greep uit de reacties:

Is dit de laatste wedstrijd van Steijn?

  • 100%!
  • Dat denk ik niet
262+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie