Slordig Feyenoord faalt ook op Celtic Park

Foto: Slordig Feyenoord faalt ook op Celtic Park

Feyenoord heeft zijn Champions League-avontuur afgesloten met een nederlaag bij Celtic. In Glasgow miste de slordige ploeg van trainer Arne Slot veel kansen, leek het toch een punt uit het vuur te slepen, maar een late tegentreffer zorgde voor een triest Champions League-einde: 2-1.

Wedstrijdverslag Celtic-Feyenoord 2-1

Feyenoord begon nog goed aan de wedstrijd die wel om meer draaide dan alleen de eer en wat spek en bonen. De dikke Champions League-winstpremie, het nieuwe imago van Feyenoord en ook een toekomstig WK-avontuur met startpremie van 50 miljoen euro lonkt. De Rotterdammers startten daarom ook goed aan de wedstrijd. Ze hadden de bal en kwamen goed in het spel. Quinten Timber was de eerste die wat probeerde met een afstandsschot.

Legioen verandert Celtic Park bijna in De Kuip

Ook Celtic liet van zich horen in de beginfase. De Schotse club kon ook aardig combineren en kwam er een paar keer goed uit. Justin Bijlow stond tot twee keer toe goed opgesteld om de uitgespeelde Celtic-aanval in zijn handjes te ontvangen. De Schotten lijken altijd net iets meer te kunnen op het eigen Celtic Park. Toch lieten de Feyenoord-supporters zich ook van hun luidste kant zien. Ook toen Celtic steeds beter in de wedstrijd kan. De ploeg van coach Brendan Rodgers liet de bal snel en vlot rondgaan en zette ook Slots mannen vroeg onder druk. Kyogo Furuhashi dook achter de verdediging op, maar weer stond Bijlow goed gepositioneerd om redding te brengen.

Feyenoord had de bal na ruim 20 minuten voor het eerst in het doel liggen. Vanaf de linkerkant gingen onder meer Quilindschy Hartman, Quinten Timber en Luka Ivanusec een paar één-tweetjes aan. Die laatste vond Santiago Giménez in de diepte. De Mexicaanse spits omzeilde Joe Hart en tikte binnen. Hij stond echter een haar buitenspel, zo had de grensrechter goed gezien. Giménez was even later weer weg na goed verlengen van Igor Paixão. Alleen op Hart af kon de Feyenoord-spits afmaken maar zijn schot vond het lichaam van de Engelse keeper.

Celtic profiteert van opzichtige fout Zerrouki

In de 33e minuut was het uiteindelijk Celtic dat in een wedstrijd die op en neer ging de openingstreffer maakte. Dat hadden de Schotten te danken aan Ramiz Zerrouki en een gewillige scheidsrechter. Bij een Celtic-corner ging de Feyenoord-middenvelder opzichtig zijn tegenstander omhelzen, die uiteraard makkelijk naar de grond ging: penalty. De Hondurees Luis Palma schoot de bal dwars door het midden, terwijl Justin Bijlow naar de linkerhoek dook. Feyenoord hoopte een snel antwoord te hebben, maar Giménez en zeker Timber in de rebound hadden hun vizier nog niet scherp afgesteld. Had Lutsharel Geertruida zijn vizier maar ietsje meer naar rechts gezet, zijn schot belandde op linkerpaal.

Celtic en Feyenoord vallen ook in tweede helft aan

Celtic en Feyenoord kwamen op dezelfde manier uit de kleedkamer voor de tweede helft: vol goede moed om aan te vallen. Doelpuntenmaker Palma had bijna zijn tweede erin liggen, maar Bijlow redde met zijn voeten uitstekend door de korte hoek af te dekken.

Slot had al aangekondigd snel te gaan wisselen en deed dat dus ook in de 54e minuut. Stengs, Timber en Paixão mochten gaan douchen. Thomas van den Belt, Mats Wieffer en Yankuba Minteh kwamen voor hen in de plaats. Het nieuwe elan leverde bijna gelijk een doelpunt op. Zerrouki kwam via links door maar schoot op de keepershandschoenen van Hart. Ook in de rebound kon Mats Wieffer de bal niet door een malaise van Schotse spelers zien te loodsen. Een schot van Ivanusec werd in een volgend moment van richting veranderd, maar ook deze keer had Feyenoord de pech dat de verandering van richting naast betekende.

Aantrekkelijke wedstrijd wordt vechtwedstrijd

Een hele slordige periode brak aan. Vooral aan Feyenoord-zijde was het niet best. Celtic ging erin mee en van een aantrekkelijke wedstrijd ontwikkelde het duel zich in een vechtwedstrijd. Dat leverde ook veel gele kaarten op, waarbij invaller Minteh van geluk mocht spreken dat hij geen tweede kreeg. Nadat Slot ook nog Ayase Ueda en Jaivarô Dilrosun bracht was de Gambiaan toch nog van positieve waarde voor Feyenoord. Andere invaller Van den Belt liet de voorzet van Giménez slim lopen waardoor de volledig vrijstaande Minteh binnen kon knallen.

Feyenoord kreeg nieuwe moed en ook veel kansen. Via Ueda en Giménez waren de Rotterdammers dicht bij de overwinning. De mannen van Slot hadden niet als enige het idee dat ze konden winnen. Callum McGregor liet het al treurende Celtic-publiek weer opveren met een afstandsschot. De bal knalde hard tegen de lat aan. Het gaf Celtic wel de hoop. De club wacht al heel lang op een thuiszege in de Champions League ondanks enkele goede wedstrijden. De Schotse fans kregen uiteindelijk toch waar het zo naar verlangden. Gustaf Lagerbielke kopte een uitstekende voorzet van Matthew O’Riley binnen.

En zo sloot Feyenoord de wedstrijd die toch nog heel erg handig had kunnen zijn voor vertrouwen, eer, geld en het WK voetbal voor clubs af met een nederlaag. Het duel was ook kenmerkend voor het Champions League-avontuur van Slot en zijn mannen. Weer faalde Feyenoord in een uitwedstrijd. Er waren kansen, maar ze sprongen daar slordig mee om. En op het allerhoogste niveau levert dat ook tegen Celtic een nederlaag op.

Scoreverloop: 33′ Palma 1-0, 82′ Minteh 1-1, 90+1′ Lagerbielke 2-1.

Is de nederlaag van Feyenoord terecht?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
180+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie