Voorspelling: weet Osasuna te stunten in de bekerfinale tegen Real Madrid?

Foto: Voorspelling: weet Osasuna te stunten in de bekerfinale tegen Real Madrid?

Deze zaterdag staat er veel op het spel voor Osasuna, maar ook voor Real Madrid. De Copa del Rey-finale wordt namelijk afgewerkt in Sevilla. Real Madrid kan zaterdag voor de twintigste keer de beker van Spanje winnen terwijl tegenstander Osasuna geschiedenis kan schrijven door voor het eerst in de historie van de club de beker te winnen. Real Madrid is natuurlijk de favoriet, maar Osasuna weet keer op keer de concurrentie te verrassen. Wie wint de Copa del Rey? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Real Madrid – Osasuna.

Real Madrid: teaminfo en vorm

De Koninklijke zit in een vreemde fase van het seizoen. Een aantal weken geleden leek het erop alsof Barcelona met afstand kampioen van Spanje zou gaan worden. De Catalanen gaven daarna plotseling een aantal punten weg, waardoor Real Madrid terug in de titelstrijd had kunnen komen. Op dat moment liep de motor bij Real ook een beetje vast. De ploeg wist namelijk slechts één van de laatste drie wedstrijden te winnen, hierdoor kan Real de titel definitief uit het hoofd zetten. Zo werd er van Girona (4-2) en Real Sociedad (2-0) verloren en werd Almería met 4-2 verslagen.

Voor Real Madrid is deze wedstrijd toch best belangrijk. De ploeg gaat geen kampioen meer worden, waardoor dit zomaar de enige prijs van het seizoen zou kunnen zijn. Los Blancos maken nog altijd kans op een nieuwe Champions League, maar de Cup met de Grote Oren is nog lang niet binnen.

Real Madrid verloor dus twee van de laatste drie wedstrijden. Daarbij moet wel worden vermeld dat Karim Benzema niet mee kon doen in deze twee wedstrijden. De Fransman steekt namelijk in een ongelofelijk goede vorm en wordt duidelijk gemist als hij niet mee kan doen. In april heeft Benzema drie keer een hattrick gescoord. Hij maakte er drie tegen Real Valladolid, Barcelona en Almería. In 37 wedstrijden scoorde de Ballon d’or-winnaar 29 keer.

De Madrileense ploeg had een zeer zwaar programma in de Copa del Rey. In de derde ronde werd er met 0-1 van Cacereño gewonnen, maar daarna volgden er alleen maar topploegen. Zo werd in de achtste finale op een sensationele manier met 2-3 van Villarreal gewonnen. Real stond in de rust namelijk met 2-0 achter en leek uitgeschakeld, maar de ploeg kwam nog terug.

Daarna trof de club Atlético Madrid en moest er verlenging aan te pas komen, waarna Real toch nog met 3-1 wist te winnen. In de halve finale werd Barcelona over twee wedstrijden met 4-1 verslagen. De eerste ontmoeting ging met 0-1 verloren, waardoor Barcelona alleen nog maar een voorsprong hoefde te verdedigen. Dit bleek een te lastige opgave aangezien Karim Benzema een hattrick wist te maken in deze wedstrijd en Real uiteindelijk met 0-4 wist te winnen.

Karim Benzema scoort

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Osasuna: teaminfo en vorm

De ploeg uit Pamplona staat voor de tweede keer in de historie van de ploeg in de finale van de Copa del Rey. In 2005 nam Osasuna het op tegen Real Betis in de finale, maar werd er uiteindelijk met 2-1 verloren. Na ruim achttien jaar mag Osasuna het dus opnieuw proberen. In het buitenland is de club niet heel bekend, maar Osasuna staat toch knap negende in La Liga. De laatste twee wedstrijden van Osasuna gingen verloren in de competitie. Real Sociedad (0-2) en Barcelona (1-0) waren te sterk voor de ploeg uit Pamplona.

In tegenstelling tot Real Madrid begon Osasuna gewoon in de eerste ronde van de beker. In de eerste twee wedstrijden werd er simpel van CD Fuentes (1-4) en Arnedo (1-3) gewonnen. Na deze twee gemakkelijke overwinningen, volgden telkens lastige zeges. Zo werd Gimnástic met 1-2 verslagen, maar moesten de ploegen wel verlengen na een 1-1 stand in de reguliere speeltijd. In de achtste finale werd er van Real Betis gewonnen na een penaltyserie, waarin keeper Sergio Herrera een penalty wist te stoppen. Daarna wist Osasuna van Sevilla te winnen in de kwartfinale door na een verlenging met 2-1 te winnen. Uiteindelijk volgde de twee wedstrijden tegen Athletic Bilbao in de halve finale. De thuiswedstrijd werd verrassend met 1-0 gewonnen en na een nieuwe verlenging wist de ploeg uit 1-1 te spelen, hierdoor werd er met 2-1 gewonnen.

Ondanks dat hij in La Liga pas drie doelpunten en twee assists heeft dit seizoen is de gevaarlijkste speler aan de kant van Osasuna Abde Ezzalzouli. De Marokaanse buitenspeler is gehuurd van Barcelona en heeft één geweldige kwaliteit en dat is zijn dribbel. Ezzalzouli behoort tot de beste dribbelaars van de Spaanse velden en zorgt daarmee voor onrust bij de tegenstander. Er komt niet altijd een doelpunt uit voort, maar de buitenspeler lijkt de gevaarlijkste klant van Osasuna te zijn. Verder is het opletten op Aimar Oroz. De jonge middenvelder uit eigen jeugd verraste vriend en vijand door twee keer te scoren in de eerste vier competitiewedstrijden. Daarna heeft hij nog maar één keer gescoord, maar het talent spat wel van deze jongen af.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Onderlinge resultaten

Je zou denken dat Real Madrid de laatste edities telkens van Osasuna heeft gewonnen, maar dat is niet zo. In de laatste zes ontmoetingen won Real slechts drie keer, de andere edities eindigden in een gelijkspel. Dit seizoen namen de twee het in de competitie ook al tweemaal tegen elkaar op. In Pamplona won Real met 2-0, terwijl er in Madrid met 1-1 gelijk werd gespeeld. Om te duiden wat voor een grote verrassing een overwinning van Osasuna zou zijn, hoef je alleen maar te kijken naar de laatste keer dat Osasuna van Real won. Dan moeten we namelijk terug naar 2011. Toen wist Osasuna met 1-0 te winnen van het grote Real Madrid.

Wedtip Real Madrid – Osasuna

Real Madrid is natuurlijk de favoriet in deze wedstrijd. Er werd afgelopen speelronde weliswaar verloren van Real Sociedad, maar er deden in deze wedstrijd een hoop sterren niet mee. In de bekerfinale tegen Osasuna krijgen we daarom een ander Real Madrid te zien. Osasuna verloor ook in de laatste speelronde, maar hield toch knap stand tegen Barcelona. Osasuna zal de spaarzame kansen moeten benutten en hopen dat Benzema het niet op zijn heupen krijgt. De tip: wedden op ‘Beide ploegen scoren’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.96 bij Circus.

Beide ploegen scoren

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
26+
Bayern München trekt grens: “Kan niet wachten tot Sint-juttemis”
23:29
76+
‘Ajax had Henderson helemaal niet nodig’
23:14
23+
‘Ten Hag richt pijlen op centrumspits Real Madrid’
22:48
13+
Oranje-international moet geduld hebben voor rentree
22:32
322+
‘Groot Noa Lang-nieuws bij PSV’
22:15
38+
Clubicoon Bayern München spreekt zich uit: “Onmogelijk”
21:46
173+
‘FC Utrecht neemt rigoureus besluit’
21:27
332+
Toptalent kiest voor Ajax: “Geweldig”
21:16
142+
‘Bayern München verrast met nieuwe hoofdtrainer’
20:47
372+
Derksen vreest voor ‘lachwekkend’ besluit Ajax
20:30
103+
‘Xavi blijft bij Barcelona’
20:13
90+
Advocaat laat grote droom uitkomen: “Mega blij”
19:45
421+
‘Feyenoord sluit miljoenendeal met Qatarees bedrijf’
19:29
229+
Henk Spaan haalt keihard uit naar Koeman
19:14
198+
Schouten onthult geheim: “Ik zal dat niet snel doen”
18:52
548+
‘Ajax gaat voor voormalig PSV-target van 15 miljoen’
18:31
57+
Gedrag Vinícius blijft kritiek opleveren: “Mensen proberen je op te naaien”
18:20
94+
Joey Kooij, doe niet zo BAZIG! | Raad van Aad #39
18:10
37+
Excelsior-doelman stopt op 29-jarige leeftijd en richt zich op trainersvak
17:50
109+
Oosting baalt van situatie ‘absolute teamplayer’ Brenet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie