Historische straf in Spanje na racisme-incident jegens Vinícius

Foto: Historische straf in Spanje na racisme-incident jegens Vinícius

Voor het eerst in Spanje zijn personen veroordeeld tot een gevangenisstraf na racistische uitingen richting een speler. Het ging om Valencia-‘fans’ die zich misdroegen jegens Vinícius Júnior. De Braziliaanse aanvaller reageerde via sociale media op het vonnis.

Voor het eerst in Spanje zijn personen veroordeeld tot een gevangenisstraf na racistische uitingen richting een speler

Het incident vond vorig jaar mei plaats tijdens het thuisduel van Valencia tegen Real Madrid. De personen zijn veroordeeld tot een gevangenisstraf na racistische uitingen, een unicum in Spanje.

“Velen vroegen mij om het te negeren, vele anderen zeiden dat mijn strijd tevergeefs was en dat ik gewoon moest voetballen. Maar zoals ik altijd heb gezegd: ik ben geen slachtoffer van racisme. Ik ben een kwelgeest van racisten”, reageerde Vinícius via zijn kanalen.

“Deze eerste strafrechtelijke veroordeling is niet alleen voor mij. Het is voor alle zwarte mensen. Mogen andere racisten bang zijn, zich schamen en zich in de schaduw verstoppen. Dank aan LaLiga en Real Madrid voor hun hulp bij dit historische besluit.”

Reactie Infantino

Ook FIFA-voorzitter Gianni Infantino reageerde op het nieuws. “Ik ben blij met de straf die de Spaanse autoriteiten hebben opgelegd. Dit is een positieve stap. We kunnen niet langer accepteren wat er in de stadions en op het veld gebeurt”, klinkt het

“Onze boodschap aan mensen die zich nog steeds racistisch gedragen, is duidelijk: we willen je hier niet. Deze mensen moeten worden uitgesloten. Ze maken geen deel uit van onze gemeenschap of het voetbal.”

Zie je dit ook snel in andere landen gebeuren?

  • Ja, het gaat de goede kant op!
  • Dat moet ik nog maar zien…
79+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie