Vermoedelijke opstelling Ajax tegen Excelsior: ‘Steijn hakt knoop door’

Foto: Vermoedelijke opstelling Ajax tegen Excelsior: ‘Steijn hakt knoop door’

Ajax begon het Eredivisie-seizoen met een 4-1 overwinning op Heracles Almelo. Daardoor lijken er weinig redenen voor Maurice Steijn om aan zijn basisformatie te gaan sleutelen. Toch moet de Ajax-trainer noodgedwongen één wijziging doorvoeren in de opstelling nu doelman Gerónimo Rulli lang uit de roulatie is.

Steijn kiest voor Gorter

Die keuze heeft Steijn inmiddels gemaakt. De oefenmeester geeft Jay Gorter het vertrouwen en laat aankoop Diant Ramaj op de bank. Op de clubwebsite van Ajax legde Steijn uit waarom hij voor Gorter heeft gekozen. “Wij hebben er deze week goed naar gekeken met z’n allen. Met Diant Ramaj en Gorter hebben we twee talentvolle keepers. Ik heb nu gekozen voor Gorter omdat hij al langer bij de groep zit en onze stijl van spelen meer beheerst. Hij kent de jongens in de achterhoede goed en spreekt de taal. Het zijn kleine dingen die in zijn voordeel vallen, want ze zitten dicht bij elkaar. Ik kies nu voor Jay.”

In de defensie worden verder geen wijzigingen verwacht, waardoor ook nieuweling Jakov Medić weer op een basisplaats kan rekenen. De Kroaat scoorde tegen Heracles op schitterende wijze de gelijkmaker. Owen Wijndal moet opnieuw genoegen nemen met een plek op de bank, waardoor Anass Salah-Eddine zal beginnen op de linskbackpositie.

Wachten op Ajax-aankopen

De nieuwste aanwinsten Anton Gaaei en Chuba Akpom kunnen nog niet meespelen tegen Excelsior. Van eerstgenoemde is het papierwerk nog niet op orde, terwijl Akpom nog wacht op zijn werkvergunning. Daardoor zal Brian Brobbey opnieuw in de spits beginnen. Ook Mohammed Kudus wordt ondanks alle transferperikelen gewoon aan de aftrap verwacht.

Vermoedelijke opstelling Excelsior: Van Gassel; Horemans, Widell, El Yaakoubi, Seymor, Zagre; Baas, Hartjes; Lamprou, Agrafiotis, Driouech

Vermoedelijke opstelling Ajax: Gorter; Rensch, Medić, Hato, Salah-Eddine; Tahirović, Van den Boomen, Taylor; Kudus, Brobbey, Bergwijn.

Wie wint er?

  • Ajax
  • Excelsior
  • Gelijkspel
1796+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie