‘Steven Bergwijn is ook maar een mens’

Foto: ‘Steven Bergwijn is ook maar een mens’

Steven Bergwijn ligt de laatste tijd flink onder vuur. Zo heel gek is dat niet, want de duurste Ajax-aankoop aller tijden (31,25 miljoen euro) rendeert gewoonweg niet in de Johan Cruijff ArenA. Andy van der Meyde breekt echter een lans voor de aanvaller.

“Voor dat geld moet hij zeker meer laten zien”, begint de analyticus zijn verhaal in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Maar van een mismatch kun je nog niet spreken. Wat je nu bij hem ziet, en die periodes heb ik ook gehad, is dat hij met minder vertrouwen voetbalt. Als een actie of twee in de Arena niet lukt, klinkt al snel gefluit. Dan komt de kritiek ook van de buitenwacht. En Bergwijn is ook maar een mens, hè. Dan speel je de bal sneller terug dan dat je voor de actie gaat. Ik ben ervan overtuigd dat met een goal of twee het vertrouwen terugkeert en daarmee ook zijn rendement en klasse. Hij heeft toch overal laten zien dat hij dat kan? En dan zou het hem helpen als Ajax ouderwets gaat draaien.”

Daar voegt de oud-international van Oranje aan toe: “We moeten niet doen of hij in zijn uppie Ajax aan de titel moet helpen. Bergwijn is geen Messi, maar hij is wel een heel goede voetballer.”

Vertrouwenskwestie

Van der Meyde denkt dat Bergwijn er nog wel bovenop kan komen… “Het is niet zo dat hij het bij Ajax nooit heeft laten zien. In het begin was hij geweldig. Daaruit kun je twee dingen opmaken. Namelijk dat het elftal nog steeds niet op volle toeren draait. Het is zo wisselvallig. Tegen Cambuur en Sparta zag je het spelplezier, maar in andere wedstrijden oogde het als los zand. En als je als linksbuiten een tijd niet scoort, dan doet dat iets met je vertrouwen.”

Heb jij ook nog vertrouwen?

  • Ik wel
  • Ik niet
198+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie