EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

De opstelling van Oranje tegen Roemenië: enorme verrassing van Koeman

Foto: De opstelling van Oranje tegen Roemenië: enorme verrassing van Koeman

Oranje speelt dinsdagavond om 18.00 uur in München de achtste finales van het EK tegen Roemenië. De fans snakken naar een goed optreden van Oranje na de flater tegen Oostenrijk.

Dit zijn de opstellingen van de achtste finale op het EK tussen Roemenië en Nederland

Zeer verrassende basisplaats voor Steven Bergwijn

Precies een week geleden ging het mis voor het Nederlands elftal tegen Oostenrijk (2-3), al was het al zeker van de knock-outfase. Ondanks de teleurstellende derde plaats in de groep lootte het op papier gunstig tegen Roemenië en ook nog aan de gunstige kant van het schema. Het treffen met het Alpenland was ook het duel van de vroege wissel van Joey Veerman, die daarmee uit de ploeg leek te vallen. Lutsharel Geertruida en Donyell Malen kregen toen de kans, Ronald Koeman liet echter al weten in aanloop naar de wedstrijd tegen Roemenië niet veel wisselingen door te voeren in vergelijking met het gebruikelijke basisteam.

Zoals verwacht keerde Denzel Dumfries terug op de rechtsbackpositie. Malen gaat terug naar de bank, nadat hij tegen Oostenrijk ongelukkig speelde en zelfs een eigen goal maakte. Koeman kiest voor een grote verrassing op rechts met Steven Bergwijn. De Ajacied maakte nog geen enkele minuut op dit EK en mag het dit keer laten zien vanaf de aftrap. Naast Malen wordt daarmee ook Jeremie Frimpong afgetroefd. Op het middenveld speelt Xavi Simons weer als tien en krijgt Tijjani Reijnders een meer controlerende rol.

Marin, Hagi en Dragusin bij Roemenië

Roemenië eindigde in Groep E zeer verrassend als nummer één. Dat gebeurde op unieke wijze: alle vier de landen eindigen op evenveel punten. De ploeg reageerde wat verontwaardigd dat Nederland het als een ‘makkelijke loting’ zag. Oranje ontliep een groot land als Engeland. Oud-Ajacied Razvan Marin speelde een sterke groepsfase en staat weer controlerend op het middenveld, hij speelde nog samen met Daley Blind. De zoon van Georghe Hagi, Ianis, mag het ook weer laten zien. Rots in de branding is Radu Dragusin, die bij Tottenham Hotspur met Micky van de Ven samenspeelt.

Hier vindt je de SoccerNews voorbeschouwing op Roemenië – Nederland.

Wie haalt de kwartfinale?

  • Nederland
  • Roemenië
187+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie