Slot verklaart driedubbele wissel: ‘Goed geluisterd naar Feyenoord-publiek’

Foto: Slot verklaart driedubbele wissel: ‘Goed geluisterd naar Feyenoord-publiek’

Tot groot ongenoegen van Feyenoord-trainer Arne Slot keek zijn ploeg zondagavond bij rust tegen een 0-1 achterstand aan tegen FC Volendam. De oefenmeester greep keihard in en voerde een driedubbele wissel door. Bovendien zette Slot ook nog eens zijn spits  Santiago Giménez op scherp. Het sorteerde effect, Feyenoord won uiteindelijk met 2-1, mede dankzij de uitblinkende Mexicaan.

Boze Slot

Slot was allerminst tevreden over de eerste helft en besloot direct na de pauze om Sebastian Szymanski, Ezequiel Bullaude en Alireza Jahanbakhsh in te brengen voor Marcus Pedersen, Danilo en Javairô Dilrosun. Op de persconferentie na afloop van het duel ging Slot in op de wissels, maar verklaarde de oefenmeester niet direct boos te zijn op het drietal. “Niet specifiek op die jongens hoor, maar ik denk niet dat we heel goed speelden. Was ik boos? Ik was niet tevreden. Ik heb wel duidelijk gemaakt dat ik vond dat dingen beter moesten. Ook aan de jongens die bleven staan.”

Daarbij wees Slot naar zijn aanvalsleider. “‘Het beste voorbeeld was misschien wel Giménez, die ik de eerste helft alleen maar buitenspel heb zien staan. Wachtend op een voorzet.” De oefenmeester vertelde de Mexicaan aangepakt te hebben tijdens de rust. “Ik vond dat hij er veel meer energie in moest stoppen. Dat heeft hij de tweede helft absoluut gedaan. Toen was hij een sterk aanspeelpunt en draaide hij nog een keer geweldig weg bij zijn tegenstander.”

Feyenoord-publiek geeft advies

Slot was blij dat Feyenoord de achterstand wist om te buigen in een overwinning en loofde daarbij zijn invallers. “Na rust heb je ook de individuele kwaliteiten van Szymanski erbij, die ongelooflijk agressief is in elk omschakelmoment. Bullaude viel weer uitstekend in en Wieffer ging achterin de opbouw wat meer vormgeven. En Ali speelde beter dan de speler die de eerste helft rechtsbuiten (Dilrosun, red.) stond. Slot vertelde lachend dat het Feyenoord-publiek hem van goed advies had voorzien. “Ik heb de eerste helft veel achter me gehoord dat ik moest wisselen. Ik heb dus goed geluisterd.”

Wint Feyenoord bij Ajax?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Hebben de wissels Feyenoord aan de winst geholpen?

  • Ja, dat was een goede zet van Slot
  • Nee, Feyenoord heeft gewoon geluk gehad
325+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie