Ezequiel Bullaude

Leeftijd: 23

Het laatste nieuws over Ezequiel Bullaude

Ezequiel Bullaude is een aanvallende middenvelder van Argentijnse komaf. In de zomer van 2022 maakte hij de overstap van Godoy Cruz naar Feyenoord, dat hem medio 2023 verhuurde aan Boca Juniors.

  • Bullaude speelt momenteel voor Boca Juniors
  • De Argentijnse topclub huurt hem in 2023-2024 van Feyenoord
  • In 2023 werd de middenvelder kampioen van Nederland
  • Hij brak door bij Godoy Cruz

Clubcarrière

Bullaude werd op 26 oktober 2000 geboren in de Argentijnse stad Mendoza. Hij begon zijn voetbalcarrière in diens geboortestad bij Godoy Cruz en slaagde erin om de jeugdopleiding volledig te doorlopen. Op 20 oktober 2018 maakte de aanvallend ingestelde middenvelder zijn debuut als professional in de met 2-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Aldosivi. Hij viel drie minuten voor tijd in.

In zijn eerste seizoen mocht Bullaude vooral invallen namens Godoy Cruz, maar in de daaropvolgende seizoenen werd hij een vaste waarde. Uiteindelijk kwam de Argentijn tot 96 officiële optredens voor diens jeugdliefde (achttien goals en negen assists).

(Pro Shots)

Feyenoord

In de zomer van 2022 maakte Bullaude de overstap naar Feyenoord. Op de voorlaatste dag van de Nederlandse transferperiode tekende hij een contract voor vijf seizoenen. Bullaude mocht in het seizoen 2022-2023 regelmatig invallen, zoals in diens debuutwedstrijd tegen Sparta Rotterdam (3-0 zege). Zijn eerste doelpunt maakte de Argentijn op 9 maart 2023 in de Europa League-wedstrijd tegen Shakhtar Donetsk (1-1).

Bullaude wist ook in de zomer van 2023 geen vaste basisplaats af te dwingen bij Feyenoord. Om die reden werd hij in augustus van dat jaar uitgeleend aan het Argentijnse Boca Juniors.

Boca Juniors

Op 3 september 2023 maakte Bullaude zijn debuut voor Boca Juniors, dat met 0-1 verloor van Club Atlético Tigre. Een week later wist de Feyenoord-huurling in de bekerwedstrijd tegen Club Almagro (winst na strafschoppen) voor het eerst te scoren namens de Argentijnse topclub. In tegenstelling tot de nationale competities speelde Bullaude in 2023 geen wedstrijden in de Copa Libertadores. Zijn team bereikte de finale, maar verloor met 1-2 van Fluminense (na verlenging).

Laatste update: 13 februari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie