Slot zinspeelt op vertrek: “Niet competitief”

Foto: Slot zinspeelt op vertrek: “Niet competitief”

Arne Slot heeft het gevoel dat hij dit seizoen opnieuw over een sterke selectie beschikt. Enkele spelers hoopt hij echter tijdelijk van de hand te doen, in de hoop dat ze zich gaan ontwikkelen. Ezequiel Bullaude is een van die mannen.

Debuutseizoen bij Feyenoord

De aanvallende middenvelder kwam een jaar geleden voor een bedrag van 2 miljoen euro over van Godoy Cruz en moest in Rotterdam de strijd aangaan voor de positie van ‘nummer 10’. Mede door een taalbarrière had de 22-jarige Bullaude het echter moeilijk in zijn debuutseizoen en kwam hij niet verder dan 15 invalbeurten.

“Hij heeft heel veel moeite gehad met zijn aanpassing. Eerst met de taal, en toch ook wel met de omstandigheden”, zo weet Slot, in gesprek met Voetbal International. Bullaude bleek bovendien nog niet het niveau te hebben om serieus in aanmerking te komen voor een basisplaats. Hoewel invalbeurten mogelijk waren, vond Slot dit niet voldoende.

“Ik voorzag nog niet dat hij competitief was voor een basisplek. Dan is het, denk ik, voor de speler ook beter dat hij hetgeen hij geleerd heeft, meeneemt naar een nieuwe club om daar elke week te spelen. In de hoop dat hij zich daar dusdanig ontwikkelt dat we volgend jaar een nummer 10 hebben die wel competitief is om voor een basisplaats te vechten.”

Tijdelijk vertrek Bullaude

Voor Slot is het plan dan ook helder. Het is de bedoeling dat hij op huurbasis vertrekt, maar een verkoop met al dan niet een terugkoopoptie zou eventueel ook kunnen”, vervolgt de hoofdtrainer, die nog altijd hoopt dat Bullaude ooit belangrijk gaat zijn voor Feyenoord. “Als het voor ons om een speler gaat waar wij potentie in zien, vinden wij het ook belangrijk dat hij gaat spelen.”

Heeft Slot gelijk?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
1673+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie