Risicovolle operatie De Jong: “Heel diep”

Foto: Risicovolle operatie De Jong: “Heel diep”

Henk de Jong ondergaat binnen afzienbare tijd een operatie aan de cyste in zijn hoofd. Er hangt een risico aan deze ingreep, maar de voormalig trainer van SC Cambuur kiest er weloverwogen voor.

Door de cyste stopte De Jong eerder dit seizoen definitief als trainer in Leeuwarden. “Het vocht in de cyste drukt, waardoor ik klachten krijg bij bepaalde zaken die ik doe”, vertelt hij aan Omrop Fryslân. “Als ik flitsende lichten zie of ik ben op een plek met veel drukte of veel prikkels, dan zie ik bijna dubbel. Dan is het net of er naalden in mijn ogen zitten. Dan moet ik slapen, soms drie, vier, vijf keer per dag.”

De cyste zit er waarschijnlijk al jaren. Een operatie leek niet haalbaar, maar nu lonkt de (risicovol) ingreep alsnog. “Ze zagen het achterin open en dan moeten ze door aardig wat laagjes heen, want het zit heel diep in mijn hoofd.” Hij sprak al met de neurochirurg die de operatie gaat uitvoeren. “Dat was wel mooi. Het eerste wat hij mij zei: ‘Ik ben voor Heerenveen’. Nou, dat geeft niet. Dat was een fantastische opening. Die man heeft humor, dat vind ik geweldig.”

De Jong heeft er vertrouwen in. “Daar moeten wij ook op vertrouwen.” Wat als het slaagt? “Diana (zijn vrouw, red.) zei al: ‘Henk, je moet weer trainer worden’. Zo ver is het natuurlijk nog niet. Je krijgt wel een flinke operatie. Als ik eerst maar weer lekker een beetje Henk kan zijn, dat zou al heel mooi zijn.”

Wint SC Cambuur van FC Volendam?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Zie je hem terugkeren als trainer?

  • Ja
  • Nee
1120+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie