EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Van Persie gaat tegen Ajax vol voor zege: “Waarom niet?”

Foto: Van Persie gaat tegen Ajax vol voor zege: “Waarom niet?”

Robin van Persie gaat tijdens het openingsduel in de Eredivisie met Ajax vol voor de overwinning. Dat vertelt de oefenmeester van sc Heerenveen tegen De Telegraaf.

Van Persie ambitieus met sc Heerenveen

De voormalig topvoetballer begint in Friesland aan zijn eerste seizoen als hoofdtrainer van een eredivisionist. In de eerste wedstrijd wacht direct een grote uitdaging, want sc Heerenveen reist dan af naar Amsterdam om in de Johan Cruijff ArenA een duel met Ajax af te werken.

Van Persie is echter niet bang en kan zich voorstellen dat hij bij een gelijke stand een aanvallende wissel doorvoert: “Waarom niet? Noem mij een spel waarbij je kiest voor een remise. Zo’n spel is er toch niet? Waarom zou je dat bij voetbal dan wél doen? Voetbal speel je volgens mij om te winnen, met een herkenbare speelwijze en duidelijke patronen.”

“Wij krijgen ook te maken met wedstrijden waarin we worden teruggedrongen. Maar het gaat mij om de intentie. En daarbij moet je soms risico nemen. De keerzijde? Je krijgt eens de deksel op de neus. Ongetwijfeld komt er dan kritiek richting mij. Naïef, onervaren trainer, te aanvallend voetbal – dat soort verhalen.”

Topsportmentaliteit in Friesland

Tegelijkertijd weet hij maar al te goed waar topsport voor staat. Hoewel hij niet te vaak naar zijn eigen loopbaan wil kijken, is hij wel blij dat hij weet wat er allemaal bij druk komt kijken. “Een voordeel van mijn carrière is wel: ik weet hoe het werkt. Ik weet hoe ik ermee moet omgaan.”

Gaat Van Persie in Heerenveen slagen?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik verwacht het niet
386+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie