PSV zet hoog in met Champions League-miljoenen

Foto: PSV zet hoog in met Champions League-miljoenen

PSV kocht in de zomer onder meer Jerdy Schouten, Hirving Lozano en Noa Lang. Hun transfersommen in combinatie met de salarissen zijn een flinke investering geweest, maar financieel directeur Jaap van Baar noemt dat ‘gecalculeerde risico’s’.

Huidige selectie Eindhovenaren goedkoper ingekocht dan die van Feyenoord

“Ik denk dat niet goed duidelijk is dat wij afgelopen seizoen veel financiële ballast uit het verleden hebben opgelost. Romero, Bruma, Max en Baumgartl zaten allemaal hoog in de afschrijving en waren geen onderdeel meer van de A-selectie. En we hebben geen directe vervangers gekocht voor Gakpo en Madueke”, vertelt Van Baar aan Voetbal International.

“Als wij in januari Noa Lang hadden gehaald, had niemand daarvan opgekeken. Haal je hem zes maanden later, na dertien miljoen winst, dan vraagt iedereen: Waar betaal je dat van?” Opvallend is dat de huidige selectie van PSV qua transferkosten goedkoper is dan die van Roger Schmidt en Ruud van Nistelrooij bij PSV waren. Ook is de selectie van de Eredivisie-koploper goedkoper geweest dan die van concurrent Feyenoord.

‘Een onvoldoende is wel weer een voldoende geworden’

Door te investeren in goede spelers, vergrootte PSV de kans op het binnenharken van de CL-miljoenen. “Verder stijgen de komende jaren de UEFA-premies en de Nederlandse mediagelden. Wij nemen een gecalculeerd risico. Ook gezien de stille reserves in onze selectie, denken wij dat onze uitgaven ook zonder Champions League te behappen zijn.”

“De omzet is groeiende, het operationele verlies is dit seizoen omgebogen dankzij de deelname aan de Champions League, de afschrijvingen zijn verlaagd en het eigen vermogen is stijgende. Het is niet zo dat we de polonaise lopen omdat we er financieel geweldig voorstaan, maar een onvoldoende is wel weer een voldoende geworden”, aldus Van Baar tot slot.

Wie is tot dusver de beste aankoop gebleken?

  • Lang
  • Schouten
  • Lozano
  • Iemand anders
1573+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie