Preview: eerst Liverpool – Chelsea en dan de absolute topper Arsenal – United

Foto: Preview: eerst Liverpool – Chelsea en dan de absolute topper Arsenal – United

Het is een absoluut topweekend in de Premier League. Op zaterdag wordt afgetrapt tussen twee clubs die in de top thuishoren maar veel lager staan, waarna op zondag de nummers één en drie elkaar ontmoeten. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op Liverpool – Chelsea en Arsenal Manchester United.

Liverpool Chelsea

Jürgen Klopp zal geregeld met de handen in het haar zitten. Want hoe is het toch mogelijk dat Liverpool als een van de favorieten het moet doen met de negende plek in de tussenstand? Het probleem is gelukkig wat minder groot dan men zou denken, want qua verliespunten staat de nummer twee van vorig jaar eigenlijk boven Brentford, Fulham en Tottenham Hotspur op de zesde plaats. Nog steeds niet goed genoeg, maar wel minder erg.

Liverpool maakt het zichzelf wel lastiger door in de afgelopen twee speelrondes eerst met 3-1 te verliezen bij Brentford en daarna 3-0 bij reuzendoder Brighton & Hove Albion. Virgil van Dijk, Arthur, Diogo Jota en Luis Díaz kunnen sowieso niet meespelen. Cody Gakpo kan uitkijken naar een basisplaats voorin, waar hij samen met compagnons Darwin Núñez en Mohamed Salah voor het aanvallende gevaar moet zorgen.

En in Londen vinden we nog een club in mineur. Al is het voor Chelsea nog net iets erger. De club van coach Graham Potter heeft evenveel punten als Liverpool maar speelde wel al een wedstrijd meer. De tiende plek is qua verliespunten ook de plek waar ze thuishoort. De komst van Potter is nog niet helemaal geworden wat hij ervan verwacht had. Wel werd vorig weekend eindelijk weer gewonnen, met 1-0 van Crystal Palace.

Daarvoor werd met 1-1 gelijkgespeeld bij Nottingham Forest, waarna achtereenvolgens Manchester City (0-1 en in de beker 4-0) en Fulham (2-1) te sterk waren geweest. Voor nu bestaat de waslijst afwezigen uit Édouard Mendy, Reece James, Wesley Fofana, Ben Chilwell, Denis Zakaria, N’Golo Kanté, Ruben Loftus-Cheek, Raheem Sterling, Christian Pulisic en João Félix. Nieuwkomer Mykhaylo Mudryk kan direct voor de leeuwen gegooid worden.

Wedtip Liverpool – Chelsea

Het is altijd pijnlijk wanneer twee topclubs het in januari nog met zo’n slechte plek in de tussenstand moeten doen. Vooral voor Chelsea is dit een schande, gezien het enorme uitgavenpatroon van de Londenaren. De thuisploeg lijkt wat stabieler en zo nu en dan toch wat betere resultaten te boeken. Daarom de tip: wedden op ‘Liverpool wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.90 bij Holland Casino.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Arsenal – Manchester United

Na een wedstrijd tussen twee topclubs op papier krijgen we een duel tussen twee topclubs op gras. Want met Arsenal gaat het beter dan men had durven dromen aan het begin aan het seizoen. De eerste plek is natuurlijk al mooi, maar voeg daaraan toe dat er pas één keer verloren is en dat de voorsprong op achtervolger Manchester City vijf punten is met een wedstrijd tegoed en je ziet dat het ook nog eens erg overtuigend is van de ploeg van Mikel Arteta.

De Spanjaard speelde met zijn team twee weken geleden met 0-0 gelijk tegen Newcastle United, maar herstelde zich met een 0-2-zege op aartsrivaal Tottenham Hotspur. Reiss Nelson en Gabriel Jesus kunnen door een blessure niet meedoen. Voorin mag Eddie Nketiah daardoor nog steeds als spits fungeren. Hij maakte vijf doelpunten in de laatste zes officiële duels die hij speelde en kan dus voor voldoende gevaar zorgen.

Erik ten Hag moest een hoop criticasters het ongelijk bewijzen na zijn aanstelling bij Manchester United afgelopen zomer. Hij won de machtsstrijd van Cristiano Ronaldo, die afdroop en in Saoedi-Arabië ging spelen. Ook Harry Maguire verloor zijn plek. En de resultaten bieden ook genoeg hoop. Met een hoop wijzigingen laat Ten Hag goed voetbal zien en de overwinning op stadsgenoot Manchester City (2-1) trok de laatste kritische volgers over de streep.

Vooral daarom was het jammer dat deze zege weinig gevolg kreeg in de afgelopen speelronde. Op bezoek bij Crystal Palace kwam het team niet verder dan een 1-1. Dit duel wordt vooral de geschorste Casemiro gemist, terwijl ook Axel Tuanzebe, Donny van de Beek en Jadon Sancho er niet bij zijn. Het meespelen van Diogo Dalot en Anthony Martial is nog onzeker, dus Aaron Wan-Bissaka zal opnieuw in de basis starten, wat mogelijk ook geldt voor winteraanwinst Wout Weghorst.

Onze voorspelling

Bij veel voetbalvolgers werden deze twee teams lager ingeschat dan bijvoorbeeld Liverpool en Chelsea, maar ze spelen ontzettend overtuigend. En het is dan ook totaal niet onterecht dat ze zich de nummers één en drie van deze competitie mogen noemen. Er staat genoeg kwaliteit op het veld om goals aan beide kanten te zien. Onze voorspelling is daarom ‘beide teams scoren’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.87 bij Betcity.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie