Pijnlijke uitspraak Ocampos over Ajax

Foto: Pijnlijke uitspraak Ocampos over Ajax

Er ging in de voorbije zomer van alles en nog wat mis bij Ajax en dat kwam eigenlijk allemaal samen in de komst van Lucas Ocampos. De Argentijn zou eerst voor twintig miljoen euro naar de ArenA transfereren, maar dat werd een uitleenbeurt, waarna hij slechts 118 minuten voor het eerste elftal van de Amsterdammers speelde. Inmiddels is de vleugelspeler al weer terug bij Sevilla…

Het NRC reconstrueert de gang van zaken rond de transfer van Ocampos: “De deal is bijna rond. De 28-jarige aanvaller van Sevilla FC ziet een overstap wel zitten, Schreuder is enthousiast en Ajax-directeur Edwin van der Sar is bereid de vraagprijs van 20 miljoen euro te voldoen. De volgende avond zal Ocampos met zijn familie naar Amsterdam vliegen en een contract tekenen voor vier jaar.”

“Nog geen 24 uur later is iedereen boos op elkaar”, vervolgt het dagblad. “Terwijl Ocampos met vrouw en kinderen op Schiphol staat, komt Ajax terug op zijn besluit. De commissarissen zijn niet vooraf geïnformeerd over de transferbedragen en vinden Ocampos veel te duur. Ze blokkeren de deal.”

Uiteindelijk wordt Ocampos gehuurd, maar in het hier en nu, slechts een half jaartje later, speelt hij al weer in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán… “Hij heeft nauwelijks gespeeld. Een ‘goedbetaalde vakantie’ noemt hij zijn verblijf in Amsterdam. Het avontuur heeft Ajax naar schatting zeven miljoen euro gekost.”

WhatsApp-verkeer over Ocampos

Even later onthult het NRC de communicatie tussen Danny Blind (technisch commissaris in ruste) en Leen Meijaard (president-commissaris). We lezen een appje van de voormalige verdediger: “Ik lees hier iets over Ocampos, dat is toch niet waar hoop ik? Ocampos is 28 Leen. Hij is niet meer verkoopbaar. En dan ruim 20 miljoen. En wat betekent dit voor Conceição?” Het antwoord van Meijaard: “Het loopt niet goed in de relatie met het technisch management. Ik heb zo een call hierover.” Blind besluit: “Is tegen al onze principes in…”

Uiteindelijk wordt de koop dus geblokkeerd: “De Spanjaarden zijn woest, de club heeft al een vervanger voor hem gehaald. In de uren die volgen wordt er nog een voor Ajax kostbare huurdeal uitgesleept. Ocampos keert een half jaar later gedesillusioneerd terug naar Spanje. Hij heeft 118 minuten voor Ajax gespeeld.”

Amateuristisch?

  • Ja
  • Nee
1259+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie