PEC neemt voorschot op KKD-titel

PEC Zwolle is hard op weg om de titel te bemachtigen in de Keuken Kampioen Divisie. Een 4-1 overwinning op Jong AZ volstond vrijdagavond om de marge te vergroten.

Al na de eerste helft was de wedstrijd een formaliteit. Tussen de 26ste en 34ste minuut trof PEC Zwolle driemaal doel dankzij Younes Taha El Idrissi (tweemaal) en Apostolos Vellios. Dean Huiberts zorgde vroeg in de tweede helft al voor de 4-0, waarna Mexx Meerdink de Alkmaarse eer redde.

Heracles onderuit

Heracles begon de avond met zeven punten achterstand en een wedstrijd minder. Gezien de uitslag in Zwolle konden de Heraclieden zich dus geen misstap permitteren bij VVV-Venlo, maar dat gebeurde wel: 3-1. Na de openingstreffer van Lucas Schoofs maakten VVV-spits Nick Venema en invallers Nick Venema en Mitchell van Rooijen het verschil in De Koel.

Almere City loopt in

De nummers één en twee van de Keuken Kampioen Divisie promoveren rechtstreeks. Heracles staat er nog altijd goed voor, maar in de strijd om plek twee is Almere City FC wel ingelopen dankzij een 0-1 overwinning bij FC Eindhoven. De Spanjaard Pascu maakte het verschil in het Jan Louwers Stadion, waar de thuisploeg door de tweede gele kaart van Charles-Andreas Brym met tien man eindigde.