MVV vangt bot bij rechter: adviseur niet aansprakelijk voor mislopen 2,5 ton coronasteun

Foto: MVV vangt bot bij rechter: adviseur niet aansprakelijk voor mislopen 2,5 ton coronasteun

De leiding van Keuken Kampioen Divisieclub MVV wilde een adviseur van de Maastrichtenaren persoonlijk aansprakelijk stellen voor het mislopen van een kwart miljoen aan coronasteun en de daardoor geleden schade. Maar de rechter ziet dit anders, blijkt uit het vonnis van de Limburgse rechtbank in handen van SoccerNews.nl.

Het profvoetbal in Nederland werd als gevolg van de coronapandemie in maart 2020 stilgelegd, maar een halfjaar later werden de competities in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie weer voortgezet. Om het omzetverlies – onder ander doordat er geen inkomsten tijdens wedstrijden waren – van de betrokken clubs te compenseren, kregen zij van de overheid een bedrag om de loonkosten te kunnen dekken. Ook KKD-club MVV ontving een kwart miljoen over de periode van maart tot en met mei in bovengenoemd jaar.

Dat bedrag vroeg de Limburgse club ook aan voor de volgende drie maanden in 2020. Ditmaal kreeg MVV het geld echter niet omdat de aanvraag hiervoor namelijk te laat – op 11 september in plaats van uiterlijk 31 augustus 2020 – binnenkwam bij de verantwoordelijke instantie. De club uit de Limburgse hoofdstad liet het hier echter niet bij zitten en stapte naar de rechter om de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid te dwingen de noodsteun alsnog over te maken op de bankrekening in Maastricht. Dit omdat er sprake zou zijn geweest van overmacht.

De rechtbank in Roermond oordeelde echter dat MVV geen recht had op het kwart miljoen. Wederom stapte de leiding van de profclub naar de rechter en stelde de voormalig financieel directeur, die daarna nog werkzaam was als extern adviseur bij MVV, aansprakelijk voor de geleden schade na het mislopen van de 2,5 ton aan coronasteun. De rechter in Roermond heeft onlangs echter geoordeeld dat niet is gebleken dat deze adviseur zijn plicht verzaakt heeft.

Geen plichtsverzuim adviseur

‘De rechtbank is van oordeel dat MVV Maastricht in het onderhavige geval van gedaagde mocht verwachten dat hij MVV Maastricht niet alleen op cijfermatig vlak inzake NOW 2.0 adviseerde, maar dat hij haar ook informeerde over de aanvraagtermijn en zou waarschuwen voor een mogelijke overschrijding daarvan. Het is de rechtbank echter niet gebleken dat gedaagde dit heeft nagelaten. Gedaagde heeft als adviseur van MVV Maastricht dit belang in voldoende mate bewaakt’, aldus de rechtbank in het vonnis.  

Het in het ongelijk gestelde MVV moet de proceskosten van de externe adviseur betalen: 5817 euro betalen. Erik Noor, algemeen directeur van de Maastrichtse club, wilde niet op vragen over deze kwestie ingaan.

Gaat MVV promoveren naar de Eredivisie?

  • Ja
  • Nee
35+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

10:00
440+
Vermoedelijke opstelling NEC in bekerfinale tegen Feyenoord: opluchting in Nijmegen
09:54
31+
‘Bekerwinst niet nodig voor Feyenoord, twee keer dik gewonnen van Ajax’
09:39
2+
Trotse De Roon: “Als het zelfs tegen het grote Liverpool kan…”
09:24
110+
Onthuld: ‘Hélène Hendriks gespot met 22-jaar oudere vlam’
09:09
86+
‘Ajax-blunder met AZ-toptalent’
08:55
111+
Wilfred Genee doet boekje open over ‘Vandaag Inside-blaag’
08:40
32+
Perez tipt Koeman: “Gek om hem op te roepen als back”
08:25
275+
‘Frenkie de Jong-drama voor Ronald Koeman’
08:10
42+
‘Megaklap voor Ryan Gravenberch’
23:44
242+
De Boer deelt opvallend verhaal: “Bleef tien minuten op wc zitten”
23:21
125+
Werder Bremen-aanvoerder haalt keihard uit naar medespeler
23:00
71+
Atalanta schakelt Liverpool uit, AS Roma ondanks rode kaart door
22:59
39+
Club Brugge verslaat PAOK opnieuw, Tadic de verlenging in
22:25
472+
Open sollicitatie voor Ajax: “Ik kan het niveau aan”
22:04
186+
‘Ajax raakt hoofdjeugdopleiding kwijt aan AC Milan’
21:35
44+
Fiorentina naar halve finale, penalty-killer Martínez held bij Aston Villa
21:26
251+
Blind over Ajax-tijd: “Dát vond ik het grootste verschil”
21:10
94+
Real Madrid krijgt in aanloop naar Bayern-uit hulp
20:47
134+
Mourinho deed Schweinsteiger pijn op zijn verjaardag
20:27
718+
De Boer maakte ‘onbewust’ juist keuze bij Ajax
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie