Meer bekend over vuurwerkincident PSV-fan Appie

Foto: Meer bekend over vuurwerkincident PSV-fan Appie

Er is meer bekend over de PSV-fan die zondagavond betrokken was bij een vuurwerkincident rond het kampioensfeest in Eindhoven. Het gaat om supporter Appie, die door een ongelukkige fout twee vingers en een halve duim verloor.

PSV-fan Appie mist vingers door vergissing met vuurwerk na landstitel Eindhovenaren

Online ging zondag een filmpje rond van voor het ongeluk waarop te horen zou zijn dat iemand tegen hem zegt: “Hier heb je een fakkeltje.” Duidelijk was het echter niet. Toch sprak men online schande van de ‘grap’. Uit beelden die enkele seconden eerder zijn gemaakt, bleek dat er geen sprake is van opzet.

Vuurwerk explodeerde in zijn hand

Er was te zien hoe slachtoffer Appie de straat op stapte en het al flink rokende stuk vuurwerk opraapte. Omstanders waarschuwden nog om het niet te doen. De Eindhovenaar wandelde er zwaaiend mee weg, waarna het ding enkele seconden later in zijn hand explodeerde. In het ziekenhuis bleek dat deze vergissing hem twee vingers en een halve duim kost. Tegen RTL Nieuws liet Appie weten dat hij dacht dat het rokende voorwerp op straat een fakkel was.

De Eindhovenaar is niet geheel onbekendheid: hij heeft enkele video’s op YouTube over probleemwijken. Dat droeg er waarschijnlijk aan bij dat de beelden en geruchten breed werden gedeeld. De politie kreeg naar aanleiding van de verschillende filmpjes van het incident tips binnen en bekeek de zaak. “Op dit moment gaan we uit van een zeer ongelukkig eenzijdig ongeval”, aldus een woordvoerder.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie