‘Doorbraak in onderhandelingen met beoogde Ajax-trainer’

Foto: ‘Doorbraak in onderhandelingen met beoogde Ajax-trainer’

Ajax en Graham Potter naderen elkaar tijdens de onderhandelingen. Dat meldt Mike Verweij maandag. Volgens de clubwatcher van De Telegraaf is het salaris van de Engelse coach ‘geen probleem’ voor de Amsterdammers. Potter is de belangrijkste kandidaat om de nieuwe trainer te worden, al houdt Ajax ook nog de optie van Francesco Farioli open.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Ajax en Graham Potter lijken elkaar te naderen tijdens onderhandelingen

Potter legde het eerste aanbod van Ajax vorige week naast zich neer. Ondanks dat de partijen behoorlijk ver uit elkaar lagen tijdens de onderhandelingen, lijkt er nu toch schot in de zaak te zitten.

“Dat is wel de verwachting ja”, reageerde Verweij in de podcast Kick-off op de vraag of er deze week meer duidelijkheid komt over de nieuwe hoofdtrainer van Ajax. “Potter schijnt wat in te binden qua eisen. Salaris is sowieso geen probleem, heb ik begrepen. Aanvankelijk was het zo, en dat is ook wel een Engelse traditie, dat de manager altijd één euro, of pond in Engeland, meer verdient dan de best betaalde speler.”

Bij Ajax wordt dat echter een lastig verhaal, omdat Jordan Henderson een riant salaris opstrijkt. De ervaren middenvelder maakte afgelopen winter de overstap van het Saudische Al-Ettifaq naar Amsterdam en werd in één klap één van de topverdieners bij Ajax. Hij strijkt een jaarsalaris op van 4,5 miljoen euro.

Niet alleen salaris onderwerp van gesprek

Potter is inmiddels ingelicht dat meer verdienen dan Henderson geen optie is. Er zijn echter nog wel andere hobbels die door Ajax en de trainer genomen moeten worden. Zo zou hij onder meer hebben geëist dat zijn zaakwaarnemer bij deals ‘wordt betrokken of meekijkt’. “Dat soort dingen kan gewoon niet”, aldus Verweij, die desondanks verwacht dat Potter de opvolger wordt van John van ’t Schip. “Zoals geschreven in de krant: het is echt één van de twee (Francesco Farioli of Potter, red.). Er wordt nu ook op twee borden geschaakt, maar ik denk wel dat Potter uiteindelijk de grootste kans heeft. Als ze hem kunnen halen, dan halen ze hem en anders schakelen ze snel door naar Farioli.”

Verwacht je snel een akkoord?

  • Zeker
  • Nee, dit kan nog wel mis gaan
1054+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie