‘Mourinho bondscoach op Afrika Cup’

Foto: ‘Mourinho bondscoach op Afrika Cup’

José Mourinho is sinds dit seizoen de trainer van AS Roma, maar de komende maanden wacht er wellicht een heel bijzondere uitdaging voor de Portugese toptrainer. Volgens Engelse media is de flamboyante oefenmeester in gesprek met Nigeria om het land te leiden tijdens de Afrika Cup. 

Onder andere Daily Mirror schrijft dat de Portugese trainer op dit moment gesprekken houdt met de nationale voetbalbond van het Afrikaanse land. In janauri en februari staat de Africa Cup of Nations op het programma. Nigeria heeft op dit moment geen bondscoach en hoopt een toptrainer te kunnen aanstellen voor het continentale toernooi, waar Nigera traditioneel tot de sterkste landen behoort. 

José Mourinho 

Op dit moment heeft Augustine Eguavoen het voor het zeggen bij de nationale ploeg van Nigeria, maar volgens de voorzitter van de voetbalbond is het onwaarschijnlijk dat deze trainer ook aan het roer staat tijdens de Afrika Cup. Voorzitter Amaju Pinnick vertelde al dat de komende weken een trainer aangesteld moet worden en gaf al toe dat Mourinho in deze gesprekken was genoemd. 

“We hebben een trainer nodig die discipline in het elftal brengt en daarnaast een coach die weet hoe het is om prijzen te winnen”, gaf de voorzitter aan. “We zijn op dit moment aan het kijken welke trainers er bij dat profiel passen. Volgende week komt er meer duidelijkheid.”

De voorzitter gaat ook in op Mourinho: “Mourinho? Ik ga niet vertellen dat we niet met Mourinho gesproken hebben. Dat kan ook niet. Net zoals ik niet kan zeggen dat onze minister van Sport gesprekken met hem heeft gehad. Daar is helemaal niets fout aan.”

Ook op wedstrijden van de Africa Cup of Nations kun je inzetten bij bet365!   

Gaat Mourinho deze kans pakken?

  • Ja
  • Nee
116+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie