‘Koeman husselt met Oranje-opstelling’

Foto: ‘Koeman husselt met Oranje-opstelling’

Bondscoach Ronald Koeman is van plan om een aantal wijzigingen door te voeren voor het laatste EK-kwalificatieduel met Gibraltar. De keuzeheer van Oranje gaf dat maandagmiddag aan op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd. Tegen het nietige Gibraltar, dat zaterdag nog met 14-0 verloor van Frankrijk, staat er voor Oranje niets meer op het spel.

Koeman voert wijzigingen door in Oranje-opstelling

“Ik wil een aantal nieuwe jongens in actie zien”, vertelde Koeman in aanloop naar het EK-kwalificatieduel met Gibraltar. Daardoor lijkt de kans groot dat Koeman Thijs Dallinga in de spits gaat opstellen. De spits van Toulouse is er voor het eerst bij. Dat geldt ook voor Jorrel Hato, maar of de Ajacied direct mag starten is nog maar de vraag.

Koeman gaf verder aan een handjevol wijzigingen door te willen voeren, maar zal ook een aantal jongens laten staan. Zoals Stefan de Vrij, die aanschoof op de persconferentie naast de bondscoach. Ook doelman Bart Verbruggen kan ondanks zijn slippertje tegen de Ieren gewoon blijven staan. Achterin is Denzel Dumfries wellicht een twijfelgeval. De international sloot maandag wel aan op de training, maar oogt niet helemaal okselfris. Wel lijkt Koeman Dumfries te laten starten, die met zijn aanvalsdrang een belangrijk wapen is.

Daarnaast lijkt Koeman ook voor een aanvallendere variant te opteren tegen Gibraltar, waardoor het aannemelijk is dat de bondscoach kiest voor een 4-3-3-systeem. Daardoor zou De Vrij een centrum kunnen vormen met Van Dijk of Blind. Quilindschy Hartman behoudt vermoedelijk wel zijn basisplaats. Op het middenveld zal Koeman mogelijk met Wieffer, Veerman en Reijnders kunnen beginnen. Het lijkt daarnaast voor de hand liggend dat Cody Gakpo gespaard zal worden, waardoor er een basisplaats lijkt vrij te komen voor Doneyll Malen.

Vermoedelijke opstelling Oranje: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Hartman; Wieffer, Veerman, Reijnders; Malen, Dallinga, Simons.

Wat verwacht jij voor resultaat?

  • Overwinning, meer dan 0-5
  • Overwinning, minder dan 0-5
  • Gelijkspelletje
  • Verrassende nederlaag
812+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie