‘Heitinga dupe van Tadic-aanpak’

Foto: ‘Heitinga dupe van Tadic-aanpak’

Ajax heeft deze week de beslissing genomen om niet door te gaan met John Heitinga als hoofdtrainer. Ruud Gullit denkt dat de oud-international de dupe is geworden van een aantal specifieke beslissingen.

Gullit ziet veel problemen bij Ajax

“Ik vind het wel jammer”, zo opent Gullit in het Ziggo Sport Voetbal Café. “Ik denk dat hij aan heel veel dingen niets kon doen. Er was veel aan de hand in het elftal. Toch denk ik dat hij had moeten kiezen voor het beste elftal. Ik denk dat hij mensen is gaan pleasen. Tadic heeft hij heel lang laten staan, terwijl hij het niet meer deed. Kijk naar wat Ten Hag heeft gedaan met Ronaldo.”

“Het was ook beter geweest voor Tadic zelf”, zo luidt het oordeel van Gullit. “Op een gegeven moment speelde hij gewoon niet meer goed. Ik begrijp dat je hem het voordeel van de twijfel geeft, dat verdient hij, maar wel tot op zekere hoogte. Op een gegeven moment moet je dan ook zeggen: ga maar eens zitten. Je had af en toe een toon moeten zetten. In die kleedkamer zat het niet helemaal goed.”

Gullit vraagt zich af wanneer de Ajax-leiding een opvolger gaat aanstellen. “De coach moet wel snel komen, want die wil toch ook inspraak in de aankopen?”, zo weet de oud-international. “Je neemt een trainer met een bepaalde visie en die wil de spelers hebben waarvan hij denkt dat hij die nodig heeft. En die trainer moet de video’s bekijken van wat ze dit jaar allemaal hebben gedaan. Het is een hele klus.”

Wint Oranje de Nations League?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Eens met Gullit?

  • Ja
  • Nee
2397+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie