Go Ahead laakt besluit Buma: ‘Het is competitievervalsing’

Foto: Go Ahead laakt besluit Buma: ‘Het is competitievervalsing’

Go Ahead Eagles moest het zondagavond in het uitduel tegen SC Cambuur stellen zonder uitsupporter. Jan Willem van Dop, directeur van de Eagles, is echter totaal niet te spreken over het besluit van de gemeente Leeuwarden en rept zelfs van competitievervalsing.

Dat er geen uitsupporters meer aanwezig mogen zijn bij thuisduels van Cambuur heeft te maken met de ongeregeldheden rond de Friese derby. Burgemeester Sybrand Buma besloot naar aanleiding daarvan dat er in de resterende thuisduels van Cambuur geen uitsupporters meer aanwezig mogen zijn.

Wereld op zijn kop

Go Ahead was de eerste ploeg die zondagavond er hinder van ondervond, dat tot afgrijzen van Van Dop. “Het is de wereld op zijn kop”, foeterde de directeur tegenover de NOS. Het is vreselijke onzin. Het voelt heel slecht. Ik hoor dat het een kleine groep van het thuispubliek is die dit veroorzaakt. Dat is niet te tolereren. Ga daar wat aan doen in plaats van deze maatregelen te nemen.”

Van Dop hoopt dat Buma nog eens goed gaat kijken naar de getroffen maatregel. “Ik hoop echt dat deze burgemeester ervan leert en geen voorbeeld wordt voor andere steden. Uiteindelijk hoort uitpubliek erbij. Je kan bijna wel zeggen dat het competitievervalsing is.”

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 10 maart 2023 19:57.

Moet Buma zijn besluit terugdraaien?

  • Ja, per direct
  • Nee, hij heeft een goed besluit genomen
100+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie