“Even Lionel Messi een beuk geven”

Foto: “Even Lionel Messi een beuk geven”

Richariro Zivkovic hoopt deze interlandperiode zijn debuut te maken voor de nationale ploeg van Curaçao. De spits van FC Emmen is geselecteerd voor de interlands tegen Canada (CONCACAF Nations League) en Argentinië (oefen).

Spits zegt ditmaal wel ‘ja’

Zivkovic maakt een moeizaam seizoen door bij Emmen, maar staat desondanks voor zijn interlanddebuut. Aan het Dagblad van het Noorden vertelt hij: “Ik ben van jongs af aan al gevraagd om voor Curaçao te gaan spelen. Voorheen had ik een interlandcarrière bij Oranje of het Servische nationale elftal in gedachten, maar dat acht ik op dit moment gewoon niet haalbaar. En ondertussen bleef Curaçao maar vragen.”

De Emmen-aanvaller liet zich ditmaal wel verleiden. “Voorheen woonde ik echter in het buitenland, waardoor ik interlandperiodes altijd gebruikte om naar huis te gaan. Omdat ik nu weer in Nederland woon, dacht ik toen ze me opnieuw benaderden: Weet je wat? Ik doe het gewoon.”

Duel met Argentinië

Het kan dus zomaar zijn dat Zivkovic volgende week tegenover wereldkampioen Argentinië speelt. Met een lach: “Dat was natuurlijk ook wel een reden om de uitnodiging te accepteren. De mogelijkheid Lionel Messi even een beuk kunnen geven en ze terug te pakken voor de zege op Oranje. Nee, zonder gekheid. Het is een mooi affiche, ik ben nog nooit in Argentinië geweest. Ik ben straks een ervaring rijker.”

Speelt Curaçao gelijk tegen Canada?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Goed dat hij dit accepteert?

  • Ja
  • Nee
113+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie