Oud-Ajacied Fred Grim: dubbelfunctie is dadendrang mét dreigende ondergang

Foto: Oud-Ajacied Fred Grim: dubbelfunctie is dadendrang mét dreigende ondergang

Hij wilde zo graag weer aan de slag. Toen FC Emmen uiteindelijk toehapte, zette Fred Grim met een grote smile zijn handtekening onder zijn contract als nieuwe hoofdtrainer. Enkele weken later liet de ex-Ajax-keeper zich echter verleiden om ook technisch manager te worden bij de ambitieuze Keuken Kampioen Divisieclub. Een verstandig besluit of de weg naar een snel einde van zijn nieuwe avontuur?

Is dubbelfunctie voor Fred Grim bij FC Emmen zijn eigen valkuil?

De kans dat hij wederom in de Eredivisie aan de slag kon was, nadat Fred Grim enige tijd werkloos had thuisgezeten, aanwezig toen hij besloot om komend seizoen aan de slag te gaan bij de Emmense FC. Het liep echter compleet anders, omdat de noorderlingen in de play-offs door een sterker Almere City de KKD in gebonjourd werden.

Grim maakte dat allemaal niks uit, want hij had zin om weer aan het werk te kunnen gaan. Weer op het veld staan met ‘de jongens’, dagelijks welteverstaan. Met ‘de groep’ bezig kunnen zijn, ‘de mannen’ beter proberen te maken. Zodat er punten gepakt kunnen gaan worden. Trainingspakje aan en hup… Grim staat inmiddels alweer even tijdens de lopende voorbereiding op het veld aan De Oude Meerdijk.

Mike Willems

Terwijl hij dit deed, rommelde het op de achtergrond echter behoorlijk. De al maanden ziek thuiszittende voorzitter en clubman in hart en nieren Ronald Lubbers liet weten niet meer terug te gaan keren op zijn post, vlak nádat technisch manager Mike Willems bekend had gemaakt zijn biezen bij de Emmenaren te pakken. Vanwege, zoals dat zo mooi verpakt wordt altijd in persberichten, ‘een verschil van inzicht’.

Willems was weg dus. En wie moest hem nou, gezien het moment van zijn vertrek tijdens de lopende transferperiode zo snel mogelijk, gaan opvolgen? In de wandelgangen zong nog even de naam van oud-prof Jeffrey van As rond, maar de directie van FC Emmen besloot uiteindelijk om te kiezen voor iemand anders: Fred Grim.

De voormalig keeper die als hoofdtrainer FC Emmen weer terug moet gaan brengen naar de Eredivisie, is nu dus ook de verantwoordelijke man voor het technische beleid bij de club uit het noorden van Nederland. Een dubbelfunctie waardoor Grim niet alleen de belangrijkste man is op de bank bij de Emmenaren, maar óók tot de top van diezelfde club behoort.

De man die bij Ajax in de technische staf zat en er eveneens keepte, zit klaarblijkelijk vol met energie en ambitie. Daar is zeker niks mis mee, maar de vraag is of zijn besluit om twee functies te gaan vervullen bij de Emmense FC verstandig is geweest? Daar lijkt het wat mij betreft zeker niet op. Grim kán hier namelijk door in de problemen gaan komen.

Streppel

Een voorbeeld waar het namelijk nog niet zolang geleden compleet mis is gegaan, is dat van Jurgen Streppel tijdens zijn tijd als hoofdtrainer bij Roda JC. Deze Limburgse Keuken Kampioen Divisieclub besluit op een bepaald moment – nadat de bovengenoemde Jeffrey van As om jaren later nog altijd vage redenen als technische directeur op straat is gezet – om Streppel ook tot technisch manager te bombarderen.

De man die eerst aan tafel ging om gesprekken te voeren met spelers over onder andere salariseisen, moest daarna ook nog beslissen of iemand wel of niet aan het voetballen toekwam. De toenmalige top van de Limburgse club dacht hiermee een goede zet te hebben gedaan, de volledige voetbaltechnische macht in handen van één persoon te leggen.

Maurice Steijn

Daarmee kwamen zij echter bedrogen uit, want hoofdpersoon in kwestie Streppel stapte in december vorig jaar plots op waardoor de Kerkradenaren op voetbalgebied in één klap zo goed als vleugellam waren. Huidig Ajax-trainer Maurice Steijn bekleedde in het verleden bij NAC in Breda enige tijd een technische dubbelfunctie, maar de oud-prof en zijn Brabantse avontuur bleken uiteindelijk geen groots succes.

Dát kan FC Emmen dus ook gaan gebeuren. Als Fred Grim in de eerste maanden niet naar behoren presteert als trainer aan De Oude Meerdijk en de druk op hem te groot wordt, dan snijden de andere (mede)beleidsbepalers in het noorden zich flink in de vingers. Grim zal dan, zoals dat vaker bij een slecht presterende trainer gebeurt, op straat worden gezet, terwijl de club dan ook meteen de technisch manager kwijt is.

De oud-keeper is dan weer terug bij af en de ambititieuze Emmenaren zelf ook.

FC Emmen moet andere technisch manager gaan aanstellen?

  • Ja
  • Nee
396+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

22:30
3+
Ooit verguisde international plots belangrijk? “Ik vind hem beter dan ooit”
22:05
58+
Heel Europa zegt hetzelfde over Nederlander in Europese finale
21:44
9+
Lookman brengt Atalanta al snel twee keer in extase
21:22
129+
Spaan wordt keihard aangepakt door oude uitspraken over Bosz
21:02
124+
Heitinga na een seizoen alweer weg bij West Ham United
20:38
7+
Excelsior zet in Den Haag eerste stap richting lijfsbehoud
20:06
14+
Opstellingen Europa League-finale: uitblinkers Koopmeiners en Frimpong tegenover elkaar
19:38
263+
‘Om deze reden ontbrak Kroes bij de onderhandelingen met Farioli’
19:14
49+
Excelsior al snel op rozen in play-offs tegen ADO
18:42
288+
Pavlidis: ‘In het voetbal weet je het nooit’
18:28
611+
‘Slot stuurt recordbedrag naar Eredivisie’
18:12
14768+
‘Virgil van Dijk-transfer na megashock’
18:00
9179+
‘Brian Brobbey maakt bliksemtransfer’
17:39
352+
‘Kevin De Bruyne maakt laatste megatransfer’
17:10
452+
‘PSV genaaid met Xavi Simons’
17:00
4+
No deal, NO BONDSCOACH! | Groeten out Afrika #5
16:44
463+
‘Ajax heeft Farioli binnen’
16:40
87+
Wanneer is Vandaag Inside terug op televisie?
16:30
56+
130 à 140 miljoen voor Victor Osimhen
16:18
273+
‘Toulouse-exit voor Thijs Dallinga’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie