Pasveer hakt knoop door over Ajax-toekomst

Foto: Pasveer hakt knoop door over Ajax-toekomst

Remko Pasveer wil graag nog een jaartje langer door bij Ajax. Dat bevestigde de doelman donderdagavond zelf bij Ajax Life Café. Eerder kwam Voetbal International al met het nieuws naar buiten dat Ajax en Pasveer in gesprek zijn over een nieuwe verbintenis.

Door blessures geplaagde Pasveer gaat op voor nog een jaar Ajax

In 2021 arriveerde de doelman kosteloos in Amsterdam. Hij verliet Vitesse destijds transfervrij. Sindsdien heeft de ervaren doelman vijftig officiële wedstrijden gespeeld in het rood-wit van Ajax. Zijn eerste seizoen bij de club werd gekenmerkt door indrukwekkende optredens in de Champions League, waarbij hij onder andere Erling Haaland van scoren wist af te houden in de Johan Cruijff ArenA. Later dat seizoen raakte de doelman geblesseerd. Desondanks werd hij in het seizoen 2022/23 opnieuw de eerste keuze voor het doel bij Ajax.

Na het WK in Qatar werd hij echter voorbijgestreefd. In de winter van 2023 haalde Ajax Gerónimo Rulli naar Amsterdam als eerste doelman. Pasveer accepteerde een rol als reservedoelman. Afgelopen zomer werd er nog een doelman aangetrokken door Ajax, Diant Ramaj. Met de terugkeer van Jay Gorter van een uitleenperiode werd de kans op speeltijd voor Pasveer steeds kleiner. Dit seizoen heeft Pasveer, mede door blessures, nog geen enkele minuut gespeeld voor Ajax.

Pasveer bevestigt gesprekken over nieuw contract bij Ajax

Toch wist Voetbal International te melden dat Pasveer in gesprek is met Ajax om zijn contract nog met een jaar te verlengen. Dat is donderdagavond ook door de doelman bevestigd bij Life Café. “De bedoeling is nog een jaartje.” Met zijn ‘ervaring’ en ‘persoonlijkheid’ speelt Pasveer nog een belangrijke rol binnen de Ajax-selectie. “Pasveer voelt zich fit en denkt op die manier ook volgend seizoen nog van waarde te kunnen zijn voor Ajax. Hij voelt ook de verantwoordelijkheid om de club te helpen bij de wederopstanding”, schreef het weekblad.

Een goede zaak dat Pasveer langer blijft bij Ajax?

  • Ja, waardevolle speler
  • Nee, kunnen ze beter afscheid van nemen
1481+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie