Messi scoort bij rentree maar wint niet door oud-Feyenoorder

Lionel Messi heeft zich meteen laten gelden bij zijn rentree in de MLS. De Argentijnse superster scoorde als invaller voor Inter Miami tegen Colorado Rapids. Hij kon daarmee echter puntenverlies niet voorkomen.

Lionel Messi scoort bij rentree voor Inter Miami, maar speelt gelijk tegen Colorado Rapi

Messi miste de laatste vijf duels voor zijn ploeg door een spierblessure. Tegen Colorado Rapids keerde La Pulga terug in de wedstrijdselectie, en begon op de bank. Net als zijn maatjes Luis Suárez, Sergio Busquets en Jordi Alba. Zonder de sterspelers had de ploeg uit Florida het lastig en kwam op achterstand. Namens de bezoekers schoot Rafael Navarro de 0-1 tegen de touwen uit een strafschop.

Tijdens het begin van de tweede helft maakte Messi zijn rentree, terwijl ook Busquets binnen de lijnen kwam. De 36-jarige Zuid-Amerikaan had slechts tien minuten nodig om het vijandelijke doel weer te vinden. Franco Negri kwam aan de linkerkant in balbezit en vond Messi, die in een keer besloot te schieten. Via de binnenkant van de paal plofte de bal er in: 1-1.

Inter kreeg de smaak te pakken en kwam drie minuten later op voorsprong. Leonardo Afonso kwam op het wedstrijdformulier na goed voorbereidend werk van David Ruíz. Het duel eindigde echter in 2-2. Cole Bassett, die we nog kennen van zijn periode bij Feyenoord, deed de ploeg van Messi pijn met de treffer net voor tijd. Zo liet Inter Miami het na om de koppositie te pakken. Naast Bassett speelde bij de Rapids ook oud-AZ’er Djordje Mihailovic de hele wedstrijd.