Inter Miami

Miami

Prijzenkast

Het laatste nieuws over Inter Miami

Inter Miami is een club uit de Amerikaanse Major League Soccer (MLS). De club uit Miami speelt haar thuiswedstrijden in het fonkelnieuwe DRV PNK Stadium, dat een capaciteit van achttienduizend plaatsen heeft.

Miami, gelegen in de Amerikaanse staat Florida, raakte de enige professionele voetbalclub kwijt door het opheffen van Miami Fusion in 2001. Met het oog op de commerciële mogelijkheden sprak de MLS elf jaar later de ambitie uit om weer een club uit deze stad op de been te brengen. Dat plan viel samen met de clausule die David Beckham in 2007 liet opnemen als speler van LA Galaxy.

Eigenaar David Beckham

Na zijn carrière kreeg Beckham de kans om een nieuw MLS-team op poten te zetten. De Engelsman koos voor het zuidoosten van de Verenigde Staten en dat leidde op 28 januari 2018 tot de oprichting van Inter Miami, al werd die naam pas in september van dat jaar officieel geïntroduceerd. De definitieve toetreding van The Herons tot de Amerikaanse competitie volgde in 2020.

Inter Miami haalde voor het eerste MLS-seizoen (2020) spelers als Blaise Matuidi en Gonzalo Higuaín binnen. Als nummer tien van de Eastern Conference plaatste de club zich ternauwernood voor het vervolgtraject, maar de tussenronde ging met 3-0 verloren door toedoen van Nashville SC en dus greep de club van eigenaar Beckham naast de play-offs. Het tweede seizoen verliep met een elfde plaats in de Eastern Conference nog minder vlekkeloos.

Nick Marsman in actie voor Inter Miami

Het MLS-seizoen van 2022 verliep voor Inter Miami beter. Als nummer zes van de Eastern Conference werd voor het eerst de play-offs bereikt, maar in de eerste ronde (vergelijkbaar met de achtste finales) bleek New York City FC een maatje te groot: 3-0.

Nederlanders

Sinds de start in 2020 heeft Inter Miami twee Nederlanders onder contract gehad: doelman Nick Marsman en verdediger Kelvin Leerdam.

Laatste update: 31 december 2022

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie