Inter Miami

Miami

Prijzenkast

1x Leagues Cup

Het laatste nieuws over Inter Miami

Inter Miami is een club uit de Amerikaanse Major League Soccer (MLS). De club uit Miami speelt haar thuiswedstrijden in het fonkelnieuwe DRV PNK Stadium, dat een capaciteit van achttienduizend plaatsen heeft.

  • Inter Miami werd in 2018 opgericht
  • Thuiswedstrijden worden afgewerkt in het DRV PNK Stadium
  • De club debuteerde in 2020 in de Amerikaanse MLS
  • In 2023 won het team de Leagues Cup
  • Datzelfde jaar werd Lionel Messi aan de selectie toegevoegd

Jongste club van de MLS

Miami, gelegen in de Amerikaanse staat Florida, raakte de enige professionele voetbalclub kwijt door het opheffen van Miami Fusion in 2001. Met het oog op de commerciële mogelijkheden sprak de MLS elf jaar later de ambitie uit om weer een club uit deze stad op de been te brengen. Dat plan viel samen met de clausule die David Beckham in 2007 liet opnemen als speler van LA Galaxy.

Na zijn carrière kreeg Beckham de kans om een nieuw MLS-team op poten te zetten. De Engelsman koos voor het zuidoosten van de Verenigde Staten en dat leidde op 28 januari 2018 tot de oprichting van Inter Miami, al werd die naam pas in september van dat jaar officieel geïntroduceerd. De definitieve toetreding van The Herons tot de Amerikaanse competitie volgde in 2020.

Inter Miami haalde voor het eerste MLS-seizoen (2020) spelers als Blaise Matuidi en Gonzalo Higuaín binnen. Als nummer tien van de Eastern Conference plaatste de club zich ternauwernood voor het vervolgtraject, maar de tussenronde ging met 3-0 verloren door toedoen van Nashville SC en dus greep de club van eigenaar Beckham naast de play-offs. Het tweede seizoen verliep met een elfde plaats in de Eastern Conference nog minder vlekkeloos.

Lionel Messi (Pro Shots)

Eerste prijs dankzij Messi

Het MLS-seizoen van 2022 verliep voor Inter Miami beter. Als nummer zes van de Eastern Conference werd voor het eerst de play-offs bereikt, maar in de eerste ronde (vergelijkbaar met de achtste finales) bleek New York City FC een maatje te groot: 3-0. In 2023 zorgde de clubleiding voor een grote stunt door de transfervrije Lionel Messi op te halen uit Europa, waar hij furore maakte bij FC Barcelona en in mindere mate Paris Saint-Germain.

Messi was vanaf het begin zeer succesvol in de Verenigde Staten. Mede dankzij de Argentijn won Inter Miami de Leagues Cup van 2023, de eerste prijs in de geschiedenis van de club.


Nederlanders

Sinds de start in 2020 heeft Inter Miami twee Nederlanders onder contract gehad: doelman Nick Marsman en verdediger Kelvin Leerdam.

Laatste update: 21 augustus 2023

Populaire spelers Inter Miami

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie