Inter Miami

Miami

Prijzenkast

1x Leagues Cup

Het laatste nieuws over Inter Miami

Inter Miami is een Amerikaanse voetbalclub uit Miami. Thuiswedstrijden van The Herons worden afgewerkt in het Chase Stadium.

  • Inter Miami werd in 2018 opgericht
  • Thuiswedstrijden worden afgewerkt in het Chase Stadium
  • De club debuteerde in 2020 in de Amerikaanse MLS
  • Lionel Messi maakte in 2023 de overstap naar Inter Miami
  • In dat jaar won het team de Leagues Cup

Inter Miami droomt groot

Miami, gelegen in de Amerikaanse staat Florida, raakte de enige professionele voetbalclub kwijt door het opheffen van Miami Fusion in 2001. Met het oog op de commerciële mogelijkheden sprak de MLS elf jaar later de ambitie uit om weer een club uit deze stad op de been te brengen. Dat plan viel samen met de clausule die David Beckham in 2007 liet opnemen als speler van LA Galaxy.

Na zijn carrière kreeg Beckham de kans om een nieuw MLS-team op poten te zetten. De Engelsman koos voor het zuidoosten van de Verenigde Staten en dat leidde op 28 januari 2018 tot de oprichting van Inter Miami, al werd die naam pas in september van dat jaar officieel geïntroduceerd. De definitieve toetreding van The Herons tot de Amerikaanse competitie volgde in 2020.

Inter Miami haalde voor het eerste MLS-seizoen (2020) spelers als Blaise Matuidi en Gonzalo Higuaín binnen. Als nummer tien van de Eastern Conference plaatste de club zich ternauwernood voor het vervolgtraject, maar de tussenronde ging met 3-0 verloren door toedoen van Nashville SC en dus greep de club van eigenaar Beckham naast de play-offs. Het tweede seizoen verliep met een elfde plaats in de Eastern Conference nog minder vlekkeloos.

Lionel Messi (Inter Miami)
Lionel Messi (Pro Shots)

Eerste prijs dankzij Messi

Het MLS-seizoen van 2022 verliep voor Inter Miami beter. Als nummer zes van de Eastern Conference werd voor het eerst de play-offs bereikt, maar in de eerste ronde (vergelijkbaar met de achtste finales) bleek New York City FC een maatje te groot: 3-0. In 2023 zorgde de clubleiding voor een grote stunt door de transfervrije Lionel Messi op te halen uit Europa, waar hij furore maakte bij FC Barcelona en in mindere mate Paris Saint-Germain.

Messi was vanaf het begin zeer succesvol in de Verenigde Staten. Hij wist ook zijn voormalig Barcelona-teamgenoten Jordi Alba, Sergio Busquets en Luis Suárez te verleiden om de selectie te komen versterken. Mede dankzij de Argentijn won Inter Miami de Leagues Cup van 2023, de eerste prijs in de geschiedenis van de club.


Nederlandse invloed

Verschillende Nederlanders hebben het shirt van Inter Miami gedragen. Een overzicht:

NaamPeriode
Kelvin Leerdam2021
Nick Marsman2021-2023

Het stadion

Inter Miami speelt sinds de oprichting in het Chase Stadium. Het stadion stond eerder bekend onder de namen DRV PNK Stadium en Inter Miami CF Stadium. De capaciteit bedraagt 21.550 plaatsen. Het onderkomen van The Herons werd gebouwd op de locatie van het oude Lockhart Stadium, waar de Fort Lauderdale Strikers hun thuiswedstrijden afwerkten.

Het is de bedoeling dat Inter Miami maar kortstondig actief blijft in het Chase Stadium. Op termijn verhuist de club naar het nog te bouwen Miami Freedom Park, dat plaats biedt aan 25.000 mensen.


Veelgestelde vragen over Inter Miami

Wanneer is Inter Miami opgericht?

Op 28 januari 2018

Wat is het adres van het Chase Stadium?

Chase Stadium
1350 NW 55th St, Fort Lauderdale, FL 33309
Verenigde Staten

Wat is de capaciteit van het Chase Stadium?

21.550 plaatsen

Wat is de website van Inter Miami?

Klik hier om Inter Miami online te bezoeken

Waar kan ik Inter Miami vinden op sociale media?

Inter Miami is onder meer actief op Facebook, Instagram en X

Laatste update: 28 maart 2024

Populaire spelers Inter Miami

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie