Waarom Mossou Inter Miami ‘een heel seizoen liesblessures zou gunnen’

Foto: Waarom Mossou Inter Miami ‘een heel seizoen liesblessures zou gunnen’

Sjoerd Mossou is absoluut niet te spreken over de manier waarop Inter Miami omgaat met de oudere sterspelers in de selectie. Afgelopen week was men in Hong Kong nog woedend omdat er 40.000 tickets voor een oefenpotje waren verkocht, waarna vervolgens bleek dat Lionel Messi er niet bij zou zijn.

MLS-club ‘jaagt spelers op krankzinnige wijze de halve wereld over’

“De woede in Hongkong liep zo hoog op, dat zelfs de Chinese overheid opheldering eiste. Want dit kon natuurlijk niet waar zijn: een voetballer die zomaar geblesseerd was geraakt, aan zijn lies godbetert”, schrijft Mossou in zijn nieuwe column voor het Algemeen Dagblad. Een week ervoor verloor Inter Miami nog met 6-0 van een Cristiano Ronaldo-loos Al-Nassr in Saudi-Arabië. Messi viel in minuut 84 in.

“Al twee weken jaagt Inter Miami zijn spelers op krankzinnige wijze de halve wereld over om geld binnen te harken, met clubvoorzitter David Beckham als een glamourmascotte voorop. Zijn spelers voetbalden eind januari eerst in El Salvador, daarna in Dallas, vervolgens twee keer in Riyad, aansluitend in Hongkong en vandaag in – echt waar – Japan. Opgeteld zijn dat ruim 25.000 vliegkilometers voor vijf niksige oefenpotjes – en dan moeten ze straks ook duizenden kilometers nog terug. Je zou Inter Miami voor straf een heel seizoen lang liesblessures gunnen.” Woensdagmiddag Nederlandse tijd oefent Inter Miami nog tegen Vissel Kobe, de MLS begint over ongeveer drie weken weer.

Volg jij de MLS?

  • Ja
  • Nee
87+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie