Willem II knokt zich naar punt, domper voor Emmen

Foto: Willem II knokt zich naar punt, domper voor Emmen

Willem II heeft maandagavond een nederlaag voorkomen in de titelstrijd van de Keuken Kampioen Divisie. De fiere koploper wist met hangen en wurgen een 1-1 gelijkspel uit het vuur te slepen bij Jong FC Utrecht.

Koploper Keuken Kampioen Divisie langszij in blessuretijd

Willem II-trainer Peter Maes moest het in Utrecht stellen zonder een aantal spelers, waaronder Ringo Meerveld. Zonder de smaakmaker kreeg de Tilburgse formatie de eerste kansen van de avond. Raffael Behounek had de pech dat zijn kopbal op de lat eindigde, waar ook zijn teamgenoten het vizier niet op scherp hadden staan. Aan de andere kant was het mede aan Erik Schouten te danken dat Jong FC Utrecht niet op voorsprong wist te komen.

Anthony Descotte kreeg zo’n kwartier voor tijd dé kans om de thuisploeg naar een stunt te schieten, maar na een fout aan Willem II-zijde prikte hij de bal net naast. De aanvaller van FC Utrecht zorgde in de 86ste minuut alsnog voor een voorsprong door de 1-0 binnen te werken. Willem II stevende af op een grote deceptie, maar Jerdy Hilterman zorgde in extremis alsnog voor de 1-1.

Jong AZ klopt FC Emmen

FC Emmen hoopt nog altijd op de play-offs om promotie/degradatie, maar de manschappen van Fred Grim hebben averij opgelopen. Jong AZ bleek maandagavond met 3-2 te sterk.

Grim zag Emmen wel veerkracht tonen na de openingstreffer van Ro-Zangelo Daal. Vlak voor rust draaide zijn team een 1-0 achterstand om in een 1-2 voorsprong, maar de treffers van Patrick Brouwer en Maikel Kieftenbeld volstonden niet voor de winst. Sterker, Dave Kwakman en Ernest Poku bezorgden de AZ-talenten een fraaie zege.

FC Den Bosch wint bij Jong Ajax

FC Den Bosch heeft een knappe 0-2 overwinning behaald op het veld van Jong Ajax. Kacper Kostorz maakte op De Toekomst beide doelpunten voor de Bosschenaren. Tristan Gooijer, Ar’jany Martha, Silvano Vos, Kian Fitz-Jim, Julian Rijkhoff en Carlos Forbs behoorden tot het basisteam van de Ajax-talenten.

Gaat Willem II de KKD-titel pakken?

  • Ja
  • Nee
69+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie