Derksen fileert FC Utrecht: ‘Fraser is een oor aangenaaid’

Foto: Derksen fileert FC Utrecht: ‘Fraser is een oor aangenaaid’

FC Utrecht en trainer Henk Fraser gingen afgelopen woensdag per direct uit elkaar. De oefenmeester is naar aanleiding van grensoverschrijdend gedrag min of meer weggestuurd. Johan Derksen denkt echter dat er meer achter het ontslag van Fraser zit en dat het naar de keel krijgen van Amin Younes de druppel was die de emmer deed overlopen. Volgens de voetbalanalist wilde Utrecht al langer van Fraser af.

Fraser maakte woensdag zelf in een statement zijn opstappen bekend naar aanleiding van het incident met Younes. “Het past niet bij mij en het past niet bij de club. Ik heb de club hiermee beschadigd en dat doet velen, en ook mij, pijn. Daarom heb ik de keuze gemaakt om op te stappen als hoofdtrainer van FC Utrecht. Ik herken mezelf niet in mijn handelen en wil mijn excuses aanbieden aan alle betrokkenen.”

Fraser genaaid

Bij het programma De Oranjewinter doet Derksen zijn relaas over het ontslag van Fraser. “Ik heb het idee dat Fraser een oor aangenaaid is. En dat neem ik Kees Jansma en Frans van Seumeren (respectievelijk lid van de raad van commissarissen en de voorzitter van Utrecht, red.) heel erg kwalijk. Die zijn daar de baas en niet een of andere technisch directeur die daartussen zit en van Fraser af wil. Het is een incidentje, maar dat kun je ook uitspreken en overgaan tot de orde van de dag. Maar hij móést hangen, Fraser.”

Ook sportmarketeer Chris Woerts, die te gast was in het programma, stelde dat Utrecht al langer bezig zou zijn met een vertrek van de oefenmeester. “Jordy Zuidam (technisch directeur FC Utrecht, red.) wilde van hem af. Ze hebben een excuus gezocht en Henk is de fout in gegaan bij een emotionele bui. Maar twee à drie jaar geleden hadden ze dat gewoon in de kleedkamer uitgesproken, elkaar de hand gegeven en hup, door. Maar nu hebben ze een stok gevonden om hem mee te slaan.”

Derksen is dan ook totaal niet te spreken over het handelen van Utrecht. “Eigenlijk hebben ze zijn carrière vernietigd. Een nieuwe club zal Fraser nu niet zo snel in huis halen. Maar dit soort incidenten gebeuren in het emotionele voetbalwereldje en daarmee moet je kunnen dealen. De volgende dag ziet er weer totaal anders uit.”

Is het terecht dat Utrecht afscheid heeft genomen van Fraser?

  • Ja, dat is een logisch besluit
  • Nee, ze hadden het gewoon uit moeten praten en met elkaar verder moeten gaan
519+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie