Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Michael Mols positief na moeilijke tijd: Een wonderbaarlijke levensverandering

Foto: Michael Mols positief na moeilijke tijd: Een wonderbaarlijke levensverandering

Michael Mols is door een moeilijke periode gegaan. Een hersentumor zette zijn leven volledig op de kop. Wat volgde na de operatie, veranderde zijn leven compleet. De ervaring opende voor de oud-international een nieuwe wereld. “Ik ben een ander persoon geworden”, vertelt Mols aan SoccerNews.

Michael Mols over zijn hersentumor en over de verandering als persoon

Tijdens een midagje paddelen kreeg Michael Mols een dikke knie, waardoor hij mank begon te lopen. De echte oorzaak daarvan bleek echter heel erg anders te zitten. Op een vreemde manier kwam hij daarachter. “Ik heb alles tegen de dokter verteld. Ik heb ik ookgezegd dat tijdens het in de supermarkt opeens vijf á tien seconden zwart voor mijn ogen werd”, vertelt de oud-spits van FC Utrecht, FC Twente en Feyenoord. De dokter besloot Mols door te verwijzen naar een oogspecialist, in de hoop een beter beeld te krijgen van wat er aan de hand kon zijn. “Na een aantal tests had de specialist iets gevonden achter mijn linkeroog, oftewel een hersentumor.”

Donderslag bij heldere hemel

Terwijl Mols op weg was naar huis, belde de oogspecialist hem op om te zeggen dat hij onmiddelijk terug moest komen naar het ziekenhuis Eenmaal in het ziekenhuis werd een MRI-scan gemaakt van zijn hele lichaam, waaronder zijn hoofd. “Toen zagen de doktoren iets op het scherm in de vorm van een golfbal achter mijn linkeroog.” Uiteindelijk moest Mols anderhalve week in het ziekenhuis blijven liggen totdat hij werd geopereerd.

Voor hemzelf en de mensen om hem heen was het een donderslag bij heldere hemel. “Vooral voor mijn vrouw was het zwaar. Zij moest anderhalve week alleen slapen, maar in plaats daarvan was ze alleen maar huilen. Zij vreesde voor wat de gevolgen zouden kunnen zijn.” Bij de Amsterdammer zelf drong het niet door. “Ik wist niet wat het voor mij zou betekenen. Ik was alweer bezig met de volgende stap: zo snel mogelijk herstellen.”

Veranderd

Nadat Mols de operatie onderging, die in totaal zes uur duurde, kwam hij eruit als een totaal ander persoon. “Voor de operatie was ik geen emotioneel persoon, maar erna wel. Ook ben ik een energieker en vrolijker persoon geworden.”

Waar Mols eerder nerveus was om publiekelijk op te treden, gaat hij nu wel regelmatig in op uitnodigingen van zijn oude club Glasgow Rangers. “Eerst wees ik dat steeds af, want ik dat helemaal niks voor mij. Nu ben ik ook niet meer zenuwachtig voor dit soort momenten. Na de operatie ben ik al een paar keer geweest en het gaat heel makkelijk”, glimlacht hij. Mols is erg dankbaar dat alles goed is gekomen en geniet van elk moment in het leven. “Wat vroeger normaal was, is voor mij nu speciaal.”

Lees hier meer over Michael Mols en zijn carrière: “Ajax had geen geld meer om mij te kopen”

Schrik jij van dit verhaal?

  • Ja, dat gun je niemand.
  • Gelukkig is het goed afgelopen.
199+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie