City toont veerkracht en klopt Spurs

Manchester City heeft donderdagavond veerkracht getoond in de Engelse Premier League. De manschappen van Pep Guardiola wisten een 0-2 achterstand om te buigen in een 4-2 zege op Tottenham Hotspur.

In de eerste veertig minuten zagen de fans in het Etihad Stadium geen treffers. Kansen waren er over en weer. Zo wist Nathan Aké de openingstreffer van Harry Kane te voorkomen, waar doelman Ederson redde op een inzet van Heung-Min Son. Aan de andere kant werd City gevaarlijk via spelers als Erling Braut Haaland en de jonge Rico Lewis, maar ook doelman Hugo Lloris gaf geen krimp.

Vlak voor rust ging het helemaal mis voor Manchester City. In de 44ste minuut van de wedstrijd nam Tottenham de leiding na een fout van doelman Ederson, die Dejan Kulusevski in staat stelde om er 0-1 van te maken. Nog voor het laatste fluitsignaal van de eerste helft viel ook de 0-2: Emerson Royal kopte raak, nadat Kane nog van scoren af werd gehouden.

Razendsnelle comeback

Binnen acht minuten na rust had Manchester City de schade gerepareerd. Julian Álvarez schoot de 1-2 tegen de touwen, waar goalgetter Haaland de 2-2 voor zijn rekening wist te nemen. Kort na de goal van de Noorse superspits dacht Tottenham opnieuw de leiding te nemen via Ivan Perisic, maar via een been van Lewis schoot de Kroaat op de lat.

In de 63ste minuut nam Manchester City zelfs de leiding. Riyad Mahrez had Haaland al in stelling gebracht voorafgaand aan de gelijkmaker en nam zelf de derde City-treffer voor zijn rekening. De Algerijn kreeg de kans om een dribbel in te zetten en mikte in de korte hoek raak: 3-2.

City hield de voorsprong vast en liep in de slotfase dankzij opnieuw Mahrez nog uit naar 4-2, waardoor het gat met koploper Arsenal (dat een duel minder speelde) nu vijf punten bedraagt. Tottenham raakt als nummer vijf verder achterop in de jacht op een Champions League-ticket.

Scoreverloop: 0-1 (44′) D. Kulusevski, 0-2 (45′) Emerson, 1-2 (51′) J. Álvarez, 2-2 (53′) E. Haaland, 3-2 (63′) R. Mahrez, 4-2 (90′) R. Mahrez