Argentinië met Messi op jacht naar kwartfinale tegen Oranje

Foto: Argentinië met Messi op jacht naar kwartfinale tegen Oranje

In Nederland heeft iedereen het al over een WK-kwartfinale tegen Argentinië, maar de Zuid-Amerikanen moeten die fase van het toernooi nog wel ‘eventjes’ bereiken. Op zaterdagavond gaan Lionel Messi en de zijnen op jacht naar de volgende ronde.

La Albiceleste won haar laatste groepswedstrijd met 0-2 van Polen, maar Messi miste dé kans op de openingstreffer. “Ik ben boos omdat ik de strafschop gemist heb”, zei hij later. “Maar ik denk dat het team er sterker uitkwam na die fout van mij. We wisten dat als het eerste doelpunt eenmaal zou vallen, het de wedstrijd zou veranderen.”

Van onderschatting is in ieder geval geen sprake bij de Argentijnen: “Het wordt heel moeilijk. Iedereen wint van iedereen. Alles is heel gelijkwaardig. We moeten rustig blijven en het wedstrijd voor wedstrijd bekijken. Hopelijk kunnen we vasthouden aan wat we gedaan hebben.”

Australische tranen

Bij Australië vloeiden er tranen van geluk na de plaatsing voor de knock-outfase van het WK. Een hevig geëmotioneerde bondscoach Graham Arnold stond de pers te woord: “We werkten zo hard in aanloop naar dit toernooi. De inzet was geweldig, de mindset bewonderenswaardig. Vandaag is vierenhalf jaar werk tot uiting gekomen. De focus was er. Ik keek vanmiddag in de ogen van mijn spelers en wist dat het goed zou komen.”

In Melbourne en Sydney werd er midden in de nacht feestgevierd met een hele hoop vuurwerk: “De support thuis is geweldig, maar dit vieren? We gaan niets vieren. Dit is wat we willen. Nu moeten we rusten, slapen en herstellen. Even geen sociale media bekijken.”

Wordt dit een gelijkspel (en dus verlengen)?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wat denk jij?

  • Argentinië wint
  • Australië wint
45+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie