‘Oud-Feyenoorder een van de spelers Messi in de broekzak had’

Foto: ‘Oud-Feyenoorder een van de spelers Messi in de broekzak had’

Renato Tapia speelt al een aantal jaartjes niet meer bij Feyenoord, maar hij is voor altijd verbonden aan de Rotterdamse club. Tapia speelt momenteel bij Celta de Vigo en maakt daar indruk. Süleyman Öztürk is echt onder de indruk van de prestaties van de defensieve middenvelder.

‘Renato Tapia maakt indruk bij Celta de Vigo’

Afgelopen speelronde wist Celta de Vigo te winnen in de Spaanse competitie. Op bezoek bij Osasuna werd er met 0-3 gewonnen door de club van Renato Tapia, Anastasios Douvikas en Jørgen Strand Larsen. Tijdens een video-bericht van Voetbal International geeft Öztürk aan dat hij enorm van Tapia heeft genoten tijdens deze wedstrijd. “Celta is al jarenlang tegen de onderkant van LaLiga aan het vechten en weet er telkens net in te blijven. Tapia is daar aanvoerder en staat centraal in de verdediging, Rafa Benítez is zijn trainer”, begint de journalist. “Als je Tapia ziet, dan denk je: die is 44 jaar oud. Hij heeft een flink bos haar, maar dan zoek je het op en zie je dat hij pas 28 is.”

Vergeleken met zijn tijd bij Feyenoord heeft Tapia een nieuwe positie gekregen. Hij staat niet langer als defensieve middenvelder op het veld in Spanje. “Hij speelt rechts centraal achterin in een driemansdefensie. Hij is verdedigend sterk en zijn kwaliteit is dat hij ook van achteruit de opbouw kan verzorgen. Hij is enorm van waarde voor dit elftal van Celta, dat bezig is om lijfsbehoud te realiseren.”

‘Messi in zijn broekzak’

Dit is niet de eerste keer dat Öztürk vol lof spreekt over Tapia. Een aantal geleden was hij ook al positief over de middenvelder. “Met Peru speelde hij ‘s nachts om een uur of twee Nederlandse tijd tegen Argentinië in La Bombonera. Tapia is echt een van de weinigen die ooit Messi in zijn broekzak had.”

Tapia kan hogerop

  • Ja, hij kan nog wel een stapje maken
  • Nee, hij zit perfect bij Celta de Vigo
127+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie