Aké beslist FA Cup-kraker voor City

Foto: Aké beslist FA Cup-kraker voor City

Arsenal is vrijdagavond in de vierde ronde van de FA Cup uitgeschakeld. De Londenaren werden door Manchester City met 1-0 opzij gezet in het Etihad Stadium.

In de Premier League heeft Arsenal dit seizoen een voorsprong weten te bemachtigen op Manchester City. Voor het eerst in lange tijd lonkt een landstitel voor de Londenaren, maar de weg is natuurlijk nog lang. De FA Cup-clash van vrijdagavond werd daarmee extra interessant.

City en Arsenal hielden elkaar voor rust behoorlijk in evenwicht. City had meer balbezit, maar de beste kansen waren voor The Gunners. Het was aan doelman Stefan Ortega te danken dat het halverwege nog altijd 0-0 stond. Aan de andere kant kreeg Matt Turner geen enkel schot op doel, al noteerde Kevin De Bruyne wel een zeer dreigende uithaal.

In de tweede helft voerde Manchester City de druk op. Na ruim een uur spelen resulteerde dat in de openingstreffer. Na een geblokt schot van Julian Álvarez viel de bal voor de voeten van Jack Grealish, die meerdere tegenstanders van zich afhield en vervolgens de goed meegelopen Nathan Aké bediende. De Nederlander schoof de 1-0 binnen achter Turner.

Arsenal probeerde na de treffer van Aké om terug te slaan. Dat leverde wel een aantal mogelijkheden op, maar gescoord werd er niet door de Premier League-lijstaanvoerder.

Scoreverloop: 1-0 (64′) Nathan Aké

Wint Man City met 1-2 bij Tottenham?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gaat Aké een vaste waarde worden onder Koeman?

  • Ja
  • Nee
152+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie