‘Achterhoede Duitsland in de problemen’

Foto: ‘Achterhoede Duitsland in de problemen’

Duitsland speelde de afgelopen dagen aan de andere kant van de oceaan tegen de Verenigde Staten en Mexico. Onder leiding van Julian Nagelsmann maakte Die Mannschaft een wisselende indruk. Met een Europees kampioenschap in eigen land lijkt er één groot probleem te ontstaan bij de Duitsers. De posities van de vleugelverdedigers zijn erg onderbezet. Niklas Süle stond rechtsachter tegen Mexico terwijl Jonathan Tah er tegen de Amerikanen stond. Beide spelers zijn van nature centrale verdedigers die bij hun eigen clubs ook op deze positie uitkomen.

Roeien met de riemen die je hebt

Sinds het vertrek van Philipp Lahm heeft Duitsland geen echte topper meer gehad op de rechtsachter positie. Joshua Kimmich brak door op deze positie maar heeft zich in de afgelopen seizoenen omgeschoold tot een van de beste middenvelders van de wereld. Bondscoach Julian Nagelsmann moet nu roeien met de riemen die hij heeft. Dat betekent dat Niklas Süle en Jonathan Tah zich dus moeten richten op deze posities. Tah, die het bij Bayer Leverkusen uitstekend doet in de Bundesliga, speelde zelden op deze positie maar blijft toch positief na afloop van het duel tegen Mexico. “Natuurlijk, dit zijn onbekende posities – zelfs voor mij in de eerste wedstrijd tegen de VS. Niki (Süle. red) speelde ook niet zo vaak in deze positie. Dit zijn details waar we aan moeten werken, maar ik maak me geen zorgen.”

Als wissel kwam Malick Thiaw ook nog binnen de lijnen als rechtsachter, hij speelt normaliter ook in het centrum bij AC Milan. In de toekomst zou Kimmich, die er deze interlandperiode niet bij was, wellicht weer de positie van rechtsachter in gaan nemen bij de Duitse nationale ploeg maar Nagelsmann heeft beduidend zeker geen luxe op deze positie. Ondertussen is het aan de linkerkant ook vrij dun bij Duitsland. Robin Gosens mocht in beide wedstrijden beginnen van de nieuwe bondscoach, maar de oud-speler van Internazionale steekt niet in zijn beste vorm. David Raum kwam ook nog binnen de lijnen, maar hij komt toch het beste uit de verf als wingback.

Moet Duitsland zich druk gaan maken?

  • Ja, de backs zijn niet van niveau
  • Nee, tactisch kan Nagelsmann dit wel opvangen
204+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie