Bayern houdt hoop op prijs en haalt halve finale CL ten koste van Arsenal

Foto: Bayern houdt hoop op prijs en haalt halve finale CL ten koste van Arsenal

Bayern München heeft de halve finale van de Champions League bereikt. In de spannende strijd tegen Arsenal maakte Joshua Kimmich de enige treffer van het duel in München. Zo blijft Bayern in de race voor een prijs dit seizoen.

Bayern München wint met 1-0 van Arsenal en gaat naar de halve finale Champions League

Na de 2-2 vorige week in Londen was de strijd in de Allianz Arena nog helemaal open. De Duitse grootmacht greep verrassend overal naast in eigen land en moest het nu hebben van Europees succes. De basisplaats voor Matthijs de Ligt was al verklapt door trainer Thomas Tuchel, enigszins verrassend stond ook Noussair Mazraoui aan de aftrap als linksback. Arsenal beleefde een enorme domper in de titelstrijd door thuis met 0-2 te verliezen van Aston Villa. Als linksback kreeg Takehiro Tomiyasu de voorkeur boven Oleksandr Zinchenko en Jakub Kiwior. Voorin viel Gabriel Jesus buiten de ploeg, Kai Havertz acteerde in eigen land als valse spits. Jorginho moest voor meer stabiliteit op het middenveld zorgen. Danny Makkelie moest het treffen in goede banen leiden.

Na zo’n vijf minuten was de eerste kans er voor de thuisploeg. Joshua Kimmich bediende Harry Kane, maar doordat de Arsenal-verdediger er bovenop zaten kon het Spurs-icoon niet vrij uithalen en ging de inzet naast. Arsenal probeerde het spel meer naar zich toe te trekken, al kon het niet voorkomen dat de volgende mogelijkheid ook weer voor de Duitsers was. Mazraoui stoomde mee op en kreeg de bal, waarna zijn inzet het been van verdediger Ben White raakte. Daardoor was keeper David Raya kansloos, maar de inzet van Mazraoui ging voorlangs. Jamal Musiala vond vervolgens de Spaanse goalie op zijn weg.

Arsenal kwam er weinig aan te pas, maar kon zich vervolgens ook aanvallend laten zien. Een schot van Martin Ødegaard werd aangeraakt, waaronder Manuel Neuer op het verkeerde been kwam te staan. Al vallend wist de keeper nog te keren. In een open kans kon Gabriel Martinelli inschieten, maar hij mikte precies in het midden van het doel; een makkie voor Neuer. Zo gingen de ploegen zonder doelpunten de kleedkamer in.

Goal na uur spelen

The Gunners sneden zichzelf al snel in de tweede helft bijna in de vinger. Gabriel Magalhães speelde terug op Raya, die daar totaal niet op rekende. Gelukkig voor de Engelse hoofdstedelingen eindigde de bal net naast het doel. In de 63ste kwam de achterstand er alsnog. Leroy Sané kwam door aan de rechterkant, waarna zijn te hoge voorzet op links bij Raphaël Guerreiro terecht kwam. Hij legde de bal panklaar op het hoofd van Joshua Kimmich die overtuigend inkopte: 1-0.

Mikel Arteta greep in en bracht Jesus en Leandro Trossard. De moe gestreden Mazraoui werd vervolgens naar de kant gehaald voor Min-jae Kim. In de slotfase zette Arsenal nog aan met onder meer een inzet in de korte hoek van Ødegaard, maar zonder succes. Zo bleef het bij 1-0 en gaat Bayern naar de halve finales. Zij grijpen hun laatste strohalm op een prijs, terwijl Arsenal ervoor moet waken dat het overal naast grijpt. De Duitsers nemen het in de halve finale op tegen de winnaar van Manchester City – Real Madrid.

Scoreverloop: 1-0 (63′) J.Kimmich

Bayern terecht door?

  • Jawel
  • Nee, Arsenal verdiende het
63+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

22:33
1+
Wederom racisme-rel in Spanje; Atlético sluit Zuidtribune
22:22
8+
Van de Ven eist megabedrag van FC Volendam
21:50
9+
Real Madrid-tovenaar zaait lof met dé actie van de eerste helft
21:37
138+
‘PSV-middenvelder blijft ondanks belangstelling in Eindhoven’
21:10
32+
UEFA komt met heerlijk nieuws voor EK-fans
20:54
47+
‘Feyenoord-hater Sarri kan zich opmaken voor nieuwe klus’
20:35
395+
‘Vitesse heeft geen bankrekening en accountant meer’
20:10
0+
Opstellingen: Bayern München en Real Madrid maken zich op voor eerste halve finale,
19:55
29+
‘Barcelona-aanwinst moet na halfjaar al verhuizen’
19:42
182+
Eventuele Lozano-vervanger getipt bij PSV: ‘Type Wayne Rooney’
19:18
162+
Vitesse-bom staat op barsten, dag des oordeels in zicht
18:50
73+
Bij Bayern-Real valt nog altijd de naam van Makaay: “Dat maakt het bijzonder”
18:30
359+
‘Nieuwe rol Kroes zorgt voor ‘ongewenste situatie’ bij Ajax’
18:10
228+
“Kans dat Slot hem meeneemt is meer dan vijftig procent”
18:00
81+
Ontknoping Vrouwen Eredivisie nadert; wie pakt de titel?
17:50
51+
Zoon van Peter Bosz vindt nieuwe job in Eredivisie
17:30
195+
‘Nieuw inkijkje in transfergeruchten over Virgil van Dijk’
17:10
28+
Den Bosch verrast en benoemd twee nieuwe hoofdtrainers
16:50
383+
Ajax doet ultieme poging om talent te behouden
16:30
1230+
‘Atlético opnieuw om de tafel met Feyenoord’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie