Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

“Het is niet zo dat we dezelfde kansen hebben als Ajax”

Foto: “Het is niet zo dat we dezelfde kansen hebben als Ajax”

Ajax heeft PSV op grote achterstand gezet in de titelrace en bleek woensdag te sterk in de KNVB Beker. De Amsterdammers zijn dit seizoen dus duidelijk te sterk, maar trainer Roger Schmidt vindt dat verklaarbaar.

Aan Voetbal International vertelt Schmidt: “Die spelers kosten een hoop geld. Het is ook niet verboden om ernaar te kijken, maar het is niet zo eenvoudig. Natuurlijk zijn dat goede voetballers, maar dat zijn onze jongens ook. Het gaat om de teamprestatie. Wij deden dat niet goed. Ik denk niet dat het verschil zo levensgroot is met de spelers van Ajax. Ik ben bijna 54, maar als niemand me aanvalt kan ik ook nog wel mee…”

Schmidt wil niet te lang stil blijven staan bij deze situatie. “We moeten vooruitkijken. We zitten nog in de Europa League en staan er redelijk goed voor in de competitie. Er zijn nog dertien wedstrijden te gaan… Aan het einde van de rit zullen we staan waar we horen. (…) Het is niet zo dat we dezelfde kansen hebben als Ajax om kampioen te worden. Ze hebben een heel ander budget. Wij hebben nooit iemand voor meer dan vijftien miljoen gekocht. Zij al zeven of acht keer.”

“Nou weet ik ook dat PSV de voorgaande jaren wel vaak kampioen is geworden. Maar, wij moeten overpresteren om kampioen te worden. Dan moeten we dus een perfect seizoen draaien. En dat was de voorbije weken niet zo. En als je dan de betrekkelijk kleine achterstand bekijkt, is het allemaal zo slecht niet”, aldus de PSV-trainer. “We zitten niet op hetzelfde niveau als Ajax. Het is niet de witte vlag, maar de realiteit. Zeker geen witte vlag dus. We doen er juist alles aan om onze doelstellingen te behalen.”

Heeft hij gelijk?

  • Ja
  • Nee
217+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie