Spanje al na één helft klaar met uitgeblust Kroatië

Foto: Spanje al na één helft klaar met uitgeblust Kroatië

Spanje heeft bepaald geen moeilijke middag beleefd tegen Kroatië in het Olympiastadion in Berlijn, het stadion waar ook de finale van het Europees kampioenschap wordt gespeeld. La Furia Roja speelde niet eens zo goed, maar was al na één helft spelen klaar met de uitgebluste tegenstander. Zelfs een penalty was aan de Kroaten niet besteed.

Spanje beleeft makkelijke middag tegen Kroatië

De openingsfase was voor de ploeg van coach Luis de la Fuente, maar Kroatië groeide in de wedstrijd en ging steeds meer aandringen. Precies op dat moment ging het mis voor het Balkanland, want in de tegenstoot werd Álvaro Morata gevonden en voor de spits was het een koud kunstje om Dominik Livakovic te verschalken.

Vervolgens ging het wel heel erg snel: de Kroaten lieten de koppies hangen en Fabian Ruíz kon vogelvrij door de zestienmeter slalommen en zette de 2-0 op het scorebord. Toen Dani Darvajal er vervolgens net voor rust ook nog eens 3-0 van maakte, was de wedstrijd gespeeld.

Gek penaltymoment

Zlatko Dalic bracht Ivan Perisic na een klein uurtje spelen binnen de lijnen en hij bracht wel wat nieuwe energie in het elftal. De Spanjaarden vonden het ook wel mooi geweest en kregen te maken met een tegenvaller, toen Morata geblesseerd naar de kant moest. Hét moment van de wedstrijd was toch wel het penaltymoment. Rodri greep in en bracht Bruno Petkovic ten val, maar kreeg slechts een gele kaart. Petkovic mocht de pingel zelf verzilveren, maar zag zijn inzet gekeerd worden door Unai Simón. Vervolgens maakte hij het alsnog af, maar werd zijn goal geannuleerd wegens te vroeg inlopen. Ook dat nog.

Scoreverloop: 1-0 (29′) Á. Morata, 2-0 (32′) F. Ruíz, 3-0 (45′) D. Carvajal

Had jij meer verwacht van Kroatië?

  • Ik wel
  • Ik niet
43+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie